Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Директорка «Ласки» розповіла, чому в Луцьку немає сказу

Кажуть, що в місті безпритульних тварин поменшало в рази.

Волинське Агентство Розслідувань

Директорка «Ласки» розповіла, чому в Луцьку немає сказу

Богдана Новарчук під час засідання виконавчого комітету поінформувала присутніх про роботу очолюваного нею підприємства

За її словами, КП «Ласка» було створене для захисту населення, забезпечення комфортних умов проживання та гуманного ставлення до виловлених тварин. На початку нашої діяльності безпритульних тварин у місті Луцьку налічувалось близько 5 тис, наразі – 425 особин. Ще одним досягненням є відсутність сказу у Луцьку у 2017 році, йдеться на сайті Луцької міськради.

Свідченням належної роботи комунального підприємства «Ласка» є також зменшення кількості скарг громадян до служби оперативного реагування «15-80». Якщо на початку діяльності протягом року таких звернень було понад 500, то тепер трохи більше сотні. Також змінився характер звернень, якщо раніше люди телефонували з проханням забрати зграї собак з вулиць, то наразі здебільшого просять допомогти пораненим тваринам на вулиці, забрати їх до КП або просто поселити у нас, оскільки на вулиці холодно чи не має що їсти, поодинокі звернення стосуються агресивних тварин. Важливим елементом позитивного показника роботи КП «Ласка» є зменшення укусів власне безпритульними тваринами громадян.

Важливим елементом позитивного показника роботи КП «Ласка» є зменшення укусів власне безпритульними тваринами громадян.

Луцьк став першим містом з реєстрації домашніх тварин в електронній базі даних animal-id, що дозволяє контролювати вакцинацію від сказу у домашніх тварин та запобігає їх викиданню на вулиці міста.

КП «Ласка» співпрацює з правоохоронними органами, МНС та лікарями, які звертаються по допомогу до підприємства задля порятунку життя людей. В загальному команда «Ласка» щороку рятує від 10 до 30 людей, життя яких опинилося в небезпеці або загрозі. Крім того, запобігає до 300 укусів за рік. Також при надходженні звернення про укус підприємство забирає тварину, що запобігає як укусам такою твариною у майбутньому так і вакцинації людини від сказу, яка може негативно відобразитися на здоров’ї людини, особливо дитини чи вагітної жінки.

Також великим успіхом для КП«Ласка» став виграний європейський грант «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії», завдяки якому у місті відбуватиметься каністерапія для людей з особливими потребами, а також місто Луцьк здобуде популярності серед європейських країн.

Ряд запитань до Богдани Новарчук виникло у членів виконкому Олександра Серватовича та Валерія Корпача.

Зрештою, члени виконкому вирішили взяти інформацію Богдани Новарчук до відома.

Telegram Channel