Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Луцька фірма експортувала минулого року 127 тонн равликів

Виявляється, продавати равликів - прибутково.

Виявляється, продавати равликів - прибутково.

locals.md

Луцька фірма експортувала минулого року 127 тонн равликів

Усього українські бізнесмени продали в інші країни 347 тонн виноградних равликів

Україна – експортер равликів. У 2017 році наші бізнесмени продали в інші країни 347 тонн виноградних равликів (Helix Pomatia). Всі партії, крім однієї в Польщу (5 тонн), пішли в Латвію, повідомляє БізнесЦензор.

Один кілограм наших равликів продавався на експорт по $1-1,3. У порівнянні з 2016 роком ціни на українські равлики трохи виросли. Загальна вартість експорту равликів в 2017 році становила $360 тис.

В Латвії та Польщі українські равлики доводять до стадії готовності – начиняють спеціальними соусами та маринадами

Покупцями наших равликів були три компанії з Латвії: Gardumeli, GAVENTA, BALTIC SNAILS і польська ATLAS. В деяких з цих компаній українські равлики переробляють наші заробітчани. Продавали Helix Pomatia: ПП «Гуд Вуд» (140 тонн), ТОВ «Равлик» (71,4 тонн) і «Луцкекспортер» (127 тонн) та «Органік Ескарго» (5 тонн) та фізособа Леонід Антонов (3 тонни).

В Латвії та Польщі українські равлики доводять до стадії готовності – начиняють спеціальними соусами та маринадами. Далі вони фасуються під брендом східноєвропейського переробника і продаються в країнах Західної Європи. Різниця ціни становить приблизно п'ять разів. Тобто ми продаємо сировину в п'ять разів дешевше, ніж вже перероблені наші равлики в Латвії відправляються в Лондон.

У київських супермаркетах теж можна знайти українських равликів вже готових до вживання. Вартість одного кілограми від 120 гривень. Всього, на даний момент, в Україні працює десять равликових ферм.

Telegram Channel