Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Вперше в історії порахували клошарів

Опитування дасть змогу розробити соціальні програми для покращення умов існування безхатьків.

Опитування дасть змогу розробити соціальні програми для покращення умов існування безхатьків.

Вокруг Света

Вперше в історії порахували клошарів

Французьких безпритульних переписали та розпитували про проблеми

Близько 1500 паризьких волонтерів та 300 чиновників провели перепис безхатьків, пройшовши по вулицях і перераховуючи кількість людей, які відпочивали в спальних мішках прямо на асфальті. Про це розповідає Вокруг Света.

 Заступник мера Бруно Джуліар оголосив, що волонтери нарахували 2 952 особи, які спали під відкритим небом, і 672 людини в спеціальних зимових сховищах

Заступник мера Бруно Джуліар оголосив, що волонтери нарахували 2 952 особи, які спали під відкритим небом, і 672 людини в спеціальних зимових сховищах. Однак він зазначив, що ці цифри, ймовірно, значно нижчі реальної кількості бездомних. «Не були враховані автомобільні парковки, а також не перевірялися сходи будівель, зокрема, в соціальному житлі», - сказав він, вказуючи на місця, де люди, зазвичай, шукають притулок взимку.

Захід показав, що клошари розподіляються містом нерівномірно: на північному сході французької столиці на вулицях зустрічалося більше людей без житла. Під час перепису бездомних також запитували про проблеми з побутом і здоров'ям, збираючи дані, які дозволять міській владі розробити кращу політику для допомоги.

Telegram Channel