Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Сесія у Ковелі: не все залежить від міської влади

Ковель просить державну владу допомогти відремонтувати аварійну вулицю Тимошенка

Фото: https://ar.volyn.ua

Волинь-нова

Сесія у Ковелі: не все залежить від міської влади

Сьогодні відбулась чергова сесія Ковельської міської ради. Як завжди, емоцій, критики, запитів і пропозицій вистачало. Всі вони розглянуті відповідно до порядку денного, завершившись прийняттям рішень

Однак в ході сесійного засідання порушено дві проблеми, розв’язання яких залежить не лише від місцевого органу самоврядування. Перша з них – це ситуація, яка склалася в мікрорайоні Ковеля-2.

Справа в тому, що тут на вулиці міжнародного значення, що носить ім’я Тимошенка і котра була благоустроєна ще за часів СРСР під час підготовки до Олімпійських ігор у Москві, нині замість дорожнього покриття – глибокі вибоїни і ями. Водії великовагових автомобілів, котрі транзитом рухаються через Ковель, вимушено їдуть паралельною вулицею Фестивальною. Результат плачевний: проїжджа частина руйнується, довколишні будівлі місцевих жителів виглядають, наче після землетрусу. Люди обурюються і пишуть скарги, погрожують акціями громадської непокори.

Торік обласна рада ніби погодилася на засадах спів фінансування (50 на 50) допомогти у ремонті вулиці, але далі обіцянок справа не пішла.

Міська влада дуже б хотіла допомогти мешканцям Фестивальної і переправити рух на Тимошенка, яку слід благоустроїти. Але для цього потрібні великі кошти, яких у міському бюджеті немає. Торік обласна рада ніби погодилася на засадах спів фінансування (50 на 50) допомогти у ремонті вулиці, але далі обіцянок справа не пішла.

З приводу цього питання сесія міськради прийняла звернення до державних структур, які повинні допомогти ковельчанам. Олег Кіндер попросив депутатів від різних політичних сил попрацювати з колегами-однопартійцями в обласній раді, щоб ті передбачили відповідні кошти на ремонт вулиці Тимошенка, якою курсують великовагові «фури» у різні кінці України і за кордон. Таке прохання викликано тим, що в силу недосконалості виборчого законодавства Ковель у нинішньому складі обласного «парламенту» має всього одного депутата, який у місті залізничників навіть не проживає.

Отож, без допомоги тут не обійтися.

Друга проблема, про яку йшлося, - це недостатнє фінансування установ освіти, через що обіцяне урядом підвищення заробітної плати педагогів Ковеля з 1 січня ц. р. на 25 відсотків так і не відбулося. З даного приводу доручено відділу освіти розібратися у причинах невиконання урядових рішень і в разі потреби підготувати на наступне засідання сесії звернення до Кабміну.

Іван КОВЕЛЬСЬКИЙ.

Telegram Channel