Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У 20 тисяч «аліментників» забрали права

З 1 квітня за прикладом стягнення заборгованості по аліментах буде запущений процес стягнення боргів із заробітної плати

Фото: Економічна правда

Волинь-нова

У 20 тисяч «аліментників» забрали права

За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам і позбавили права керувати автомобілем 21 тисячу неплатників аліментів

Про це на сесії стратегічного планування Мін'юсту в п'ятницю повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«За перші 10 днів державні виконавці заборонили виїзд за кордон 25 тисячам злісних неплатників аліментів, також було винесено понад 21 тисячу постанов про тимчасову заборону керувати транспортними засобами», - розповів він.

Крім того, за його словами, були оголошені в розшук 6 тисяч боржників.

Міністр зазначив також, що з початку дії відповідного закону з цієї категорії неплатників вже було стягнуто 50 мільйонів гривень.

Петренко повідомив, що найближчим часом у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів.

Петренко повідомив, що найближчим часом у всіх областях України будуть створені штаби та мобільні групи з питань стягнення аліментів.

Петренко заявив, що допускає посилення норм законодавства щодо неплатників аліментів наприкінці 2018 року. «Якщо ми побачимо, що буде необхідно робити більш жорсткі вимоги, - була дискусія щодо посилення кримінальної відповідальності або додаткових стимулів щодо несумлінних батьків, то такі рішення будемо приймати в кінці року», - сказав він. На думку міністра, необхідно подивитися на роботу закону хоча б протягом 6-7 місяців.

Як відомо, 7 грудня 2017 року Верховна РАда ухвалила закон, який передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів. Також Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не сплачують аліменти.

Telegram Channel