Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Висока відзнака відважного юнака

Урочисте вручення медалі «За мужність та героїзм» юному рятувальнику.

Управління ДСНС України у Волинській області

Висока відзнака відважного юнака

Вчора в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області відбулося урочисте вручення медалі «За мужність та героїзм» Максиму Павловичу — 15-річному підлітку з міста залізничників, який врятував на льоду другокласника. Нагороду вручив начальник управління генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук

Нагадаємо, пригода трапилася 15 лютого у Ковелі («Волинь-нова» повідомляла про це у номері за 22 лютого). Максим Павлович рибалив на водосховищі, коли почув крики про допомогу, а за мить побачив, що в ополонці борсається дитина – 8-річний школяр Максим Покрова. Підліток повзком наблизився до ополонки, подав хлопчикові сокиру, яку брав для прорубування льоду, і витягнув його з пастки. І вже на березі не залишив врятованого тезку: зняв з нього мокру куртку, одягнув свою і відвів додому.

Максим Павлович рибалив на водосховищі, коли почув крики про допомогу, а за мить побачив, що в ополонці борсається дитина – 8-річний школяр Максим Покрова.

Юний рятувальник Максим Павлович навчається в 9-му класі Ковельської загальноосвітньої школи № 9, Максим Покрова – учень 2-го класу школи № 5.

Віталія ЛУКАШЕВИЧ.

 

Telegram Channel