Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Не розгубився і витягнув дитину з льодяної пастки

Тепер два Максими – уже друзі.

Фото із сайту kovelrada.gov.ua

Не розгубився і витягнув дитину з льодяної пастки

Ковельський дев’ятикласник Максим Павлович врятував життя своєму тезці — ​восьмирічному Максимові Покрові, який провалився під кригу

Сталося це на міському водосховищі, повідомляє сайт міськради Ковеля. Відійшовши метрів п’ять від берега, другокласник вмить опинився у воді.

Біда ледь не сталася на ось цій водоймі.
Біда ледь не сталася на ось цій водоймі.

 Хлопчик почав кликати на допомогу. Нікого з дорослих поруч не було. На щастя, неподалік рибалив інший Максим, який не розгубився — ​підбіг і допоміг малому вибратися з пастки, а потім, знявши з нього мокру куртку, одягнув у свою і відвів додому.

Мама Максима Наталія Василівна горда за сина, який подав руку допомоги тепер уже своєму маленькому другові.

Про героїчний вчинок Максима, можливо, так ніхто б і не довідався, але про пригоду на воді розповіли його вчитель, заступник директора Ковельської ЗОШ № 9 Сергій Бідненко, а також бабуся потерпілого Лідія Миколаївна, яка щиро дякує за порятунок свого внука, котрий не на жарт налякав усіх. Як каже мама дев’ятикласника Наталія Василівна, вона горда за сина, який подав руку допомоги тепер уже своєму маленькому другові.

— Наш Максим хороший, працелюбний, уважний. Інколи, як і всі, може десь і начудити. А ще, як з’ясувалося, — ​дуже скромний. Юнак не хотів афішувати свою пригоду на воді. Але його вчинок вартий уваги і поваги. Це надзвичайно хороший приклад для всіх наших дітей, — ​гордий за свого учня його наставник Сергій Бідненко.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel