Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як у Луцьку відзначатимуть 590-у річницю з’їзду європейських монархів

В оргкомітет входить 30 осіб

Фото міської ради

Волинь-нова

Як у Луцьку відзначатимуть 590-у річницю з’їзду європейських монархів

У 2019-му році місто Луцьк відзначатиме 590-ту річницю з’їзду європейських монархів. З цієї нагоди у нашому місті відбудеться велика кількість різноманітних заходів, спрямованих на формування позитивного іміджу нашого міста в Україні та за її межами

Сьогодні відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення 590-ї річниці з’їзду європейських монархів. Участь у засіданні взяли виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, керівники структурних підрозділів міської ради, обласної державної адміністрації, науковці, мистецтвознавці, історики, експерти, громадські діячі.

Розпочинаючи зустріч, Григорій Пустовіт зазначив, що сьогодні проводиться уже друга робоча зустріч. До складу робочої групи включено більше осіб з числа науковців та представників громадськості, які бажають долучитися до організації цих заходів. Радник міського голови Ігор Поліщук додав, що ця подія є надзвичайно важливою для нашого міста, тому необхідно докласти максимум зусиль, аби 590-та річниця з’їзду європейських монархів була відзначена на достойному рівні.

Центральною подією святкування річниці з’їзду має стати фестиваль «З’їзд європейських монархів», який триватиме протягом тижня. Розпочнеться він з фестивалю середньовічного духу «Князівський бенкет», а закінчиться фестивалем «Ніч у Луцькому замку».

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська зазначила, що сьогодні оргкомітет включає 30 учасників. Вона озвучила попередні пропозиції, що надійшли до них в управління. На основі отриманих пропозицій були виділені так звані ключові заходи - проведення у Луцьку масштабної науково-практичної конференції, присвяченої з’їзду, проведення міжнародного форуму з питань національної безпеки та протидії тероризму. А центральною подією святкування річниці з’їзду має стати фестиваль «З’їзд європейських монархів», який триватиме протягом тижня. Розпочнеться він з фестивалю середньовічного духу «Князівський бенкет», а закінчиться фестивалем «Ніч у Луцькому замку». Упродовж тижня на території Старого міста та парку культури й відпочинку відбуватимуться масові гуляння з реконструкцією життя середньовічного Луцька.

Також, за словами Катерини Теліпської, в рамках підготовки до 590-ї річниці з’їзду європейських монархів планується проведення низки поточних заходів - історичні години, конкурси, написання наукових робіт у школах та вищих навчальних закладах.

У планах й створення Музею міста. За словами Ігоря Поліщука, вдалим місцем для створення Музею міста може стати приміщення на вулиці Кафедральній, 4, яке нещодавно передала на баланс міста Луцька Волинська обласна рада.

Свої пропозиції та зауваження щодо запропонованих заходів висловлювали Олена Бірюліна, завідувач музею історії Луцького братства, художник Олександр Дишко, завідувач кафедри політології та державного управління, доктор політичних наук Валерій Бортніков, кандидат історичних наук Геннадій Бондаренко та інші члени оргкомітету, повідомляє Відділ інформаційної роботи міської ради.

Telegram Channel