Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Взяв планшет — пішов по ліки!

Проект, наразі, знаходиться в статусі пілотного.

Вголос.

Взяв планшет — пішов по ліки!

Міністерство охорони здоров'я навесні планує запровадити послугу «електронний рецепт» в 5 регіонах України

Про це в ефірі Громадського повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Роман Ілик, розповідає портал Вголос.

За словами чиновника, після квітня 2018 року заплановані пілотні проекти по запуску «електронного рецепту». Планується, що їх запустять у п'яти регіонах України, зокрема у місті Бахмут. «Функція буде розширюватись по тих закладах, які будуть долучатись до нової системи охорони здоров'я. Дуже важливо, що сюди постійно будуть додаватись нові ліки від різних захворювань. У першу чергу — тих захворювань, які лікуються на амбулаторній ланці», — заявив Ілик.

 Функція буде розширюватись по тих закладах, які будуть долучатись до нової системи охорони здоров'я

Посадовець МОЗ пояснив, які ліки у першу чергу будуть виписуватись за «електронним рецептом». «Власне у всіх державах, які реімбурсують, тобто повертають вартість ліків, в першу чергу, йдеться про ті ліки, які використовують на амбулаторному прийомі. Не лікуючись в лікарні, а коли ти приходиш у поліклініку», — додав він.

Також Ілик нагадав, що до програми «Доступні ліки» у 2018 році включать препарати від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та необхідні для здоров'я матері і дитини під час вагітності. «Ми вже підготували законодавчий проект для того, щоб його ухвалив уряд. Це що стосується захворювань шлунково-кишкового тракту, хронічні захворювання, в тому числі виразкова хвороба, це депресії, це захворювання, які пов'язані з анемією у вагітних», — сказав він.

Telegram Channel