Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Фантастичний проект дерев'яного хмарочоса

Реалізація таких проектів покращить екологічну ситуацію в країні.

Вокруг Света.

Фантастичний проект дерев'яного хмарочоса

Японська компанія з виробництва деревини Sumitomo Forestry планує звести 70-поверховий будинок, який на 90% складатиметься з дерева

Таким чином Sumitomo Forestry хоче відзначити свій 350-й ювілей, який буде відзначатися в 2041 році. Висота хмарочоса теж буде символічною — 350 метрів. За словами компанії, «мета в тому, щоб зробити Токіо більш дружнім до природи за рахунок ширшого використання деревини в архітектурі висотних будівель». Про це розповідає Вокруг Света.

 Вартість нового хмарочоса складе близько $ 5,6 мільярдів

За проектом, хмарочос на 90% складатиметься з деревини і тільки на 10% - зі сталі. Він матиме збірну конструкцію, розраховану на високий рівень сейсмічної активності Японії, і балкони з усіх чотирьох сторін, щоб жителі могли насолоджуватися краєвидами. На кожному поверсі облаштують зелені зони з живими рослинами, а у внутрішньому дворику — простір з лавками та штучними ставками.

Вартість нового хмарочоса складе близько $ 5,6 мільярдів. Його приміщення планують використовувати в якості офісів, квартир і магазинів. Зараз найвищою дерев'яною будівлею є 18-поверховий гуртожиток «Брок Коммонс» Університету Британської Колумбії у Ванкувері. Його висота — 53 метри.

Telegram Channel