Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лучани з приватного сектора підкидають своє сміття іншим

МУніципальна варта: міщанам необхідно придбати урни для сміття та укласти договір на його вивезення з ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», а не займатися самовільним засміченням контейнерів

Волинь-нова

Лучани з приватного сектора підкидають своє сміття іншим

Про таку тенденцію кажуть у Департаменті муніципальної варти

З цього приводу муніципали зробили спеціальне звернення:
«Шановні громадяни, задля уникнення засмічення нашого міста та з метою своєчасного та безперебійного вивозу твердих побутових відходів від ваших домівок, вам необхідно придбати урни для сміття та укласти договір на його вивезення з ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс», а не займатися самовільним засміченням контейнерів. Мова йде не про папірець чи пластикову пляшку, а про побутові відходи. 

Вони сподіваються, що їхні відходи приберуть комунальники та вивезуть на сміттєзвалище. Натомість, найчастіше, сміття розносить вітер або його рвуть собаки. 

Останнім часом, в місті склалась негативна тенденція, коли люди, які проживають в приватному секторі, залишають сміття обабіч доріг або намагаються його вивезти в контейнери, які знаходяться найближче. Вони сподіваються, що їхні відходи приберуть комунальники та вивезуть на сміттєзвалище. Натомість, найчастіше, сміття розносить вітер або його рвуть собаки. 
Інспектори департаменту муніципальної варти Луцька все частіше стали помічати громадян, які під’їжджають до контейнерів та просто з машини викидають його.
Департамент муніципальної варти Луцької міської ради попереджає, що в разі виявлення фактів засмічення сміттєвих контейнерів твердими побутовими відходами, інспектори будуть складати на порушників адміністративні протоколи за ст. 152 КУпАП».

Telegram Channel