Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нашим спортсменам заборонили виступати в Росії

Такою є реакція профільного міністерства на дії росіян.

EPA/UPG.

Нашим спортсменам заборонили виступати в Росії

Міністерство молоді та спорту України ухвалило рішення не відправляти спортсменів на жодні змагання, які відбуватимуться на території РФ

Як повідомляє прес-служба профільного відомства, відповідний наказ підписав його голова Ігор Жданов, розповідає Новое Время.

Документ забороняє планувати та проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора, а також брати участь там же у змаганнях членів національних збірних команди з усіх видів спорту.

 Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ - про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях»,- українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», - заявив Жданов.

Крім того, міністр закликав міжнародні федерації не проводити змагання на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством в спорті, і яка є порушником кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства.

Telegram Channel