Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Невже «Зоряні війни» повертаються?

Трамп налаштований давати рішучу відсіч ворогам Америки.

Росбалт.

Невже «Зоряні війни» повертаються?

США заявили, що готові воювати в космосі з росіянами та китайцями

Президент Дональд Трамп в своїй промові, яку він виголосив під час відвідин військової бази Мірамар (штат Каліфорнія), заявив про створення в складі американської армії Космічних сил. Про це розповідає Росбалт.

Президент США назвав космос «таким же полем бою, як суша, море і повітря», незважаючи на те, що ще десять років тому Росія, Китай і ряд інших країн пропонували поновити договір про запобігання розміщення зброї в космосі таким чином, щоб категорично виключити будь-яку подібну можливість.

Заява Трампа вже викликала засуджуючі коментарі представників різних країн 

Заява Трампа вже викликала засуджуючі коментарі представників різних країн. Експерти ж продовжили говорити про посилення нового етапу гонки озброєнь, формальний старт якої можна відраховувати з оголошення президентом Росії Володимиром Путіним послання Федеральним зборам, частиною якого була презентація новітніх російських озброєнь. Згадують експерти і «Стратегічну оборонну ініціативу» (СОІ) президента США Рональда Рейгана, яку також називали «зоряними війнами». Вона була заявлена у 1983 році і спровокувала прискорення гонки озброєнь з СРСР в ядерній і космічній сферах.

За однією з версій, витрати Радянського Союзу на програми протидії СОІ остаточно підірвали радянську економіку.

Telegram Channel