Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині - перша трійня у нинішньому році

В однокімнатній квартирі родині буде тіснувато

Шахты.SU

На Волині - перша трійня у нинішньому році

У Луцькому клінічному пологовому будинку народилися дві дівчинки та хлопчик подружжя Мартинюків із Ківерців (сестрички і братик для їхнього старшого сина Артема, якому нині два роки і вісім місяців)

Заступник головного лікаря з неонатології цього медичного закладу Олена Курак у телефонній розмові розповіла, що з’явилися малята на світ завдяки кесарському розтину в терміні 34 тижні вагітності. Оперував породіллю Олену Мартинюк головний акушер-гінеколог області Роман Савка. Усі троє малюків, за словами Олени Іванівни, мають як для трійні гарну вагу — 1 800, 2 450 і 1 620 грамів.

На вчорашній день новонароджені ще перебували у палаті інтенсивної терапії, де їм забезпечений тепловий захист і належне годування. Нам, звичайно, хотілося сфотографувати породіллю з її дітками, але пані Олена відклала таку фотосесію на майбутнє: мовляв, похрестимо, тоді й знімки зробимо. А на коротке інтерв’ю жінка погодилася. Тож найперш запитали її, якою була реакція, коли дізналася про багатоплідність?

На вчорашній день новонароджені ще перебували у палаті інтенсивної терапії, де їм забезпечений тепловий захист і належне годування.

Два-три тижні був шоковий стан, а потім — просто щастя. А ось чоловік сказав мені вже під час першої ультразвукової діагностики: «Лєна, ти тільки не плач — усе в нас буде добре». Тобто відразу підтримав.

Подружжя вже й імена вибрало для трійні. Дівчаток планують назвати Веронікою і Поліною, а сина — Вадимом. Щодо проблем, які постануть перед Мартинюками, то це, перш за все, житлова. За словами жінки, тільки недавно назбирали грошей і купили однокімнатну квартиру, якої для сім’ї вистачало. І ось вони враз — багатодітні. Але головне, щоб росли донечки і синочок здоровими.

До речі, це перша трійня на Волині в нинішньому році. Торік такого «врожаю» не було. А ось у 2016-му на світ з’явилося дві трійні.

Telegram Channel