Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Польські націоналісти спалили портрети Бандери та Шухевича біля українського посольства у Варшаві

Польські політики вже топчуться по українському прапорі.

Фейсбук Євген Приходько

Польські націоналісти спалили портрети Бандери та Шухевича біля українського посольства у Варшаві

Посольство України у Варшаві виступило із заявою, в якій засудило маніфестацію польських націоналістів з «антиукраїнською пропагандою»

Посольство України в Республіці Польща засуджує маніфестацію окремих польських націоналістичних організацій, які 19 березняа 2018 року зібралися біля посольтва у Варшаві та виголошували антиукраїнськую пропаганду", – йдеться в документі, пише LB.ua.

"Свідомо чи несвідомо, але своїми діями та висловлюваннями вонирозпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля, імперської політики, де немає місця для існування ні вільної України, ні вільної Польщі та демократичної Європи. Разом зтим ми вдячні громадянам Республіки, які у цей день прийшли до посольства, щоб на противагу націоналістичній риториці висловити солідарність з Україною та українським народом під лозунгом "За гідність Вашу і Нашу", - йдеться у заяві.

Своїми діями та висловлюваннями вонирозпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля, імперської політики, де немає місця для існування ні вільної України, ні вільної Польщі та демократичної Європи. 

У посольстві подякували полякам, які підтримують Україну.

"Дякуюмо всім, хтознаходить у собі мужність і силу гідно стати на захист українсько-польского братства та стратегічного партнерства проти популізму, маніпуляцій та шутчного розпалювання антагонізму між нашими народами", – додали у посольстві.

Журналіст Євгеній Приходько повідомив, що польськие націоналисти спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, "а посол польського Сейму поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього".

Telegram Channel