Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українська комедія стала фіналістом італійського «Оскара»

Фільм «Ізі» режисера Андреа Маньяні увійшов до п'ятірки фіналістів для отримання нагороди Давид ді Донателло.

Еспресо.TV

Українська комедія стала фіналістом італійського «Оскара»

Українсько-італійський фільм «Ізі» режисера Андреа Маньяні увійшов до п'ятірки фіналістів для отримання нагороди Давид ді Донателло в номінаціях «Кращий режисер-дебютант» і «Кращий актор»

Про це повідомлчє Gazeta.ua.

Давид ді Донателло - це найпрестижніша нагорода в італійському кінематографі, італійський «Оскар». Її щорічно вручає з 1956 року Академія італійського кіно. Нагорода зроблена у вигляді золотої статуетки - копії статуї Давида скульптора Донателло.

Премія вручається в 24 категоріях. В даний час кінопремію «Давид ді Донателло» і Академію італійського кіно очолює кінорежисер і сценарист Джуліано Монтальдо.

Стрічка була створена за підтримки Держкіно України, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія).

Повнометражний фільм «Ізі» - це перша офіційна копродукція України з Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно України, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія).

За сюжетом колишній гонщик італієць Ісідоро перебуває в постійній депресії. Живе з матір'ю. Брат доручає йому перевезти тіло загиблого заробітчанина-маляра Тараса на угорсько-український кордон. ­Однак там ніхто не зустрічає Ісідоро. Він вирішує самотужки шукати в Україні родичів Тараса. Знає лише, той жив у карпатському селі Кам'янка. Машину італійця вкрали, вимушений тягнути труну на собі.

У фільмі зіграли італійські та українські актори Ніколя Ночелла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

 

Telegram Channel