Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Проїзд буде 5 гривень. Цікаво, в чиїх кишенях вони осідатимуть?

Чому відповідні служби закривають очі на такий обіг готівки?

Фото telegraf.com.ua.

Проїзд буде 5 гривень. Цікаво, в чиїх кишенях вони осідатимуть?

Приватні перевізники планують підняти вартість квитків у луцьких маршрутках, але не збираються звітувати за їх облік

Власники автобусів, що працюють у звичайному режимі руху, кажуть, що це не їхні примхи, а економічна необхідність. Ще на початку року вони звернулися до міської ради з проханням підвищити тарифи на перевезення. Обгрунтовують це тим, що існуючі не покривають їхніх витрат. Мовляв, зросла мінімальна зарплата, здорожчали пально–мастильні матеріали, запчастини, які прив’язані до курсу долара і євро, нема коштів на відновлення техніки… Як заявив під час громадських обговорень, що відбулися недавно у Луцьку, директор підприємства «Санрайз» Юрій Девіцький, щоб транспорт в обласному центрі не зупинився, зараз доводиться працювати собі на збиток, залазити в борги.

Завдяки валідаторам можна було б зробити перевезення пільговиків, інших категорій лучан прозорим. Електронний квиток показав би достовірну інформацію про пасажиропотік.

— Щоб ремонтувати автобуси, оновлювати рухомий склад, беремо кредити, — ​зазначив він. — ​На сьогодні борги підприємства перевищили 4 мільйони гривень.

За його словами, ще восени слід було підняти вартість проїзду, оскільки вже тоді подорожчало пальне, яке становить 80 відсотків собівартості.

Ще один «залізний» аргумент — ​згідно з договором, укладеним із міською радою, тариф має переглядатися щороку, коли вартість пально–мастильних матеріалів зростає на 10 відсотків. А за час після останнього здорожчання проїзду, стверджують перевізники, вона вже тричі збільшувалася. Тож власники маршрутів звинувачують владу у навмисному затягуванні підвищення тарифів. Вони вимагають встановити їх на рівні 5 гривень. Такий тариф, переконують, є економічно обгрунтованим, та й територіальне відділення Антимонопольного комітету України в області не має заперечень щодо нього.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міськради Олександр Озінович, перевізники надали владі всі необхідні розрахунки, які підтверджують, що цьогоріч витрати на перевезення таки зросли. І з цим, схоже, вона погоджується. Впродовж року міська рада провела обстеження пасажиропотоку на 90 відсотках маршрутів і дійшла висновку, що тариф на перевезення становить від 3,08 гривні до 6,78, а середній розрахунковий — ​4,69. Якщо нові тарифи міська влада затвердить, то перевізники обіцяють не скасовувати пільги для певних категорій пасажирів, зокрема школярів. Якби ж іще дали слово, що видаватимуть квитки, аби пасажири не випрошували їх як милостиню. Вони ж — ​наша страховка на випадок аварії. Однак, як сказав директор АТП «10701» Сергій Дьомін, навіть після підвищення ціни на проїзд до 5 гривень «ідеальною робота перевізників не стане». То за що ж будемо платити більше? Адже якість послуг не відповідає ціні, яку вони вимагають. Зрештою, якби була відома точна кількість пасажирів луцьких маршруток, то, можливо, сьогодні не доводилося б говорити про підняття ціни квитків аж на гривню. Пригадується, під час громадських обговорень перед останнім подорожчанням у 2017 році, пропонували запровадити єдину систему розрахунку за проїзд, встановити валідатори. Завдяки їм можна було б зробити перевезення пільговиків, інших категорій лучан прозорим. Електронний квиток показав би достовірну інформацію про пасажиропотік. Власники маршрутів тоді категорично відмовилися від новацій, мотивуючи тим, що валідатори дорогі. Тож міська влада взялася запроваджувати їх у комунальному транспорті, але експеримент, як кажуть, накрився мідним тазом. Де осіли кошти, виділені на придбання валідаторів, і досі невідомо. Цьогоріч запроваджувати електронний квиток на одному з маршрутів уже береться підприємство «Санрайз». За словами його керівника Юрія Девіцького, найближчим часом у маршрутках можуть з’явитися валідатори. Будемо сподіватися, що слова керівника не розходитимуться з ділом.

Під час громадських обговорень свої пропозиції, зауваження висловили члени міськвиконкому, представники громадських організацій, депутати. Вони стосувалися недостовірного обліку пасажиропотоку, відсутності озвучення зупинок, незадовільної якості перевезень, антисанітарії у транспорті і хамства з боку водіїв. Щодо останнього, то його вистачало і під час обговорень. Один із перевізників відверто грубіянив представникам громадськості. Подумалось: якщо людина так обурливо поводить себе прилюдно, то як вона розмовляє, залишившись наодинці з пасажиром?

Зазначимо, що після громадських обговорень проект рішення про встановлення вартості проїзду розглядатиметься на засіданні міськвиконкому, яке має відбутися у травні. Охочі можуть ознайомитися з ним на офіційному сайті Луцької міськради.

Telegram Channel