Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
 Луцька спеціалізована школа №1 прозвітувала перед освітянами й батьками (Фото та відео)

На сцені драматичного театру - танці, співи та акробатичні номери.

Олександр ДУРМАНЕНКО.

Луцька спеціалізована школа №1 прозвітувала перед освітянами й батьками (Фото та відео)

«У життя через красу» – щорічний звіт учнівської творчості у рамках конкурсу під девізом «Дивосвіт дитячих талантів» відбувся вчора в облмуздрамтеатрі

Почався концерт, як то звично у школі – зі дзвінка, але не на урок кликав цього разу «малиновий» у руках першокласниці, а до танців і співів. Ностальгічно для випускників звучали «Шкільні роки», а до сучасної руханки добрали й сучасну, популярну серед школярів мелодію із серіалу #ШКОЛА.

Символічне сердечко для усіх глядачів концерту.

Гармонійно змінювали одна одну пісня-молитва і веселий виступ багатоголосого «Хору жабенят» (у виконанні учнів усіх перших класів), натхненні народні танці й енергійні сучасні: «Водоспад», «Французький вальс», «Ірландська полька», «Веселі Мілки» та інші.

Дійство було кольоровим, бо його малювали не звичайні художники, а такі, що танцюють, малюючи олівцями-малювцями.

Танок юних майстрів пензля.

Мелодія «Аудіамус», що у перекладі – звуки природи, злилася з голосами гурту старшокласників і звучала як гімн матінці-природі від її дітей. Їх доповнили зображення водоспадів, неба, квітів, використані в мультимедіа – разом створили картину суцільного релаксу для тих, хто був у переповненому залі.

Композицію присвячено купальським святкуванням.

Самі ж учасники концерту пишалися не лише тим, що навчаються у школі №1, але й тим, що живуть на Волині, бо багато співали про рідний край.

А ось Анна Єфіменко вразила класикою: майстерно виконала на фортепіано вальс Шопена у супроводі балетних па. За тим Ілля Лук’янчук просто божественно зіграв на ксилофоні.

Самі ж учасники концерту пишалися не лише тим, що навчаються у школі №1, але й тим, що живуть на Волині, бо багато співали про рідний край

Також особливими оваціями нагородили співаків юнацького хору, які виконували світові хіти «Алілуя»,  «Go Down Moses» та інші бездоганною англійською, школа ж бо має таку спеціалізацію.

«Papaoutai», або «Тату, де ти?» – звучало французькою пісенне звертання дитини, яка шукає батька. «Де ти, тату? Скільки тебе чекати з роботи?»

У танці майстерно передано плинність водяної стихії.

Вигуками захоплення нагородив зал старшокласників – учасників гуртів «Number 1» та «Неофіти» під керуванням волинського барда Юрія Поліщука.

Незвично виконати шотландську польку допоміг майстер-волинкар Сільвер (Віктор Іщук), прямуючи на сцену разом з танцівниками і виграючи на волинці.

Запальна шотландська полька.

Тішили слух учениці-вихованці позашкільних гуртків (і цим пишається школа №1) Христина Андрущак та Валентина Наконечна. Дівчата займаються співом з Аллою Опейдою та Іриною Котлицькою.

Народний танок «Варенички».

 

Грандіозною флешмобом-піснею про те, що діти хочуть жити без війни, закінчили чудове свято – звітний концерт Луцької спеціалізованої школи №1 за рік навчання, рік успіхів та здобутків.

Директор школи Андрій Киця подякував за хороший настрій дітям, які створили це свято овацій та учителям, які цього всього їх навчили

У холі облмуздрамтеатру радувала витівками умілих рук виставка ужитково-декоративного мистецтва: там і плетені ляльки посідали на килимочку, і живописні картини, вироби з дерева та навіть сплетені спицями, а такі смачні на вигляд торти й короваї. Одне слово – було що побачити й почути.

Директор школи Андрій Киця подякував за хороший настрій дітям, які створили це свято овацій, та учителям, які цього всього їх навчили.

Ніжний французський вальс.

Оплески і усмішки заслужили педагоги – вокалісти Ролан Напиханко і Світлана Біщук, Ірина Веретка-Казмірчук, творець гімнастичних номерів Наталя Данелюк, танцювальних – Богдана Шолудько. Виставку ужитково-декоративного мистецтва створили Лариса Сиротюк, Ірина Михальчук, Микола Кодорук, Лідія Миткалик. Допомагала усім педагог-організатор Інна Сорочук та ідейний натхненник Людмила Богданець.


 

ФОТО Олександра ДУРМАНЕНКА.

ВІДЕО Олександра ПІЛЮКА.

Telegram Channel