Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
За три дні на Волині – 65 нових випадків кору

Znaj.ua

За три дні на Волині – 65 нових випадків кору

Найбільше занедужало у вихідні дітей та дорослих у Ковелі – 39, у Камінь-Каширському районі – 8, Турійському – 5, Луцькому — 4, Ковельському та Любомльському районах.

За повідомленням Волинського лабораторного центру з початку року на кір захворіло понад 320 наших краян. Не поширилася недуга лише в Ратнівському, Любешівському районах та у м. Нововолинську.

Діти до 17 років становлять понад 73% хворих , із них 10 немовлят. Найбільше потерпають школярі перших —сьомих класів. Серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 21-35 роки, найстаршому -- 54. Почали хворіти медичні працівники, освітяни, продавці, фармацевти, водії маршрутних таксі, тощо. Зареєстровано випадок кору в породіллі у пологовому будинку Ковельського МТМО.

У Ковельському професійно-економічному коледжі ЛНТУ зареєстровано 4 випадки захворювання.

Епідемічний процес охопив 48 навчально-виховних закладів у 9 районах області, в тому числі 29 шкіл, 9 садочків та 10 середніх спеціальних закладів.

Зокрема, у Ковельському професійно-економічному коледжі ЛНТУ зареєстровано 4 випадки захворювання..

Постійно реєструються спалахи кору в побуті. Хворіють цілими сім’ями по 3-4 особи. На сьогодні 6 таких вогнищ у Турійському, Луцькому, Іваничівському районах, містах Луцьку та Ковелі.

Кір дуже заразне захворювання, тому лікарі не рекомендують відвідувати масові заходи з дітьми, котрим не виповнився 1 рік і щеплення їм ще не проведено.

Telegram Channel