Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ківерцівській лікарні планують оновити рентгенологічний кабінет

Від якісного діагностування залежить ефективність лікування

УКРОП Волинь

У Ківерцівській лікарні планують оновити рентгенологічний кабінет

Відсутність сучасного рентгенівського діагностичного комплексу – головна проблема для медичного закладу

Днями на базі Ківерцівського районного територіального медичного об’єднання відбулося обговорення проблемних питань комунального закладу. В обговоренні взяли участь голова Ківерцівської районної ради Василь Хмілевський, помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Лариса Понєдєльник, депутат Волинської обласної ради Людмила Тимощук. Головною темою зустрічі стало питання зміцнення матеріально-технічної бази лікарні. 

Зокрема, головна проблема для медичного закладу, за словами головного лікаря Михайла Слижука, це відсутність сучасного рентгенівського діагностичного комплексу. В результаті обговорення вирішили придбати відповідне медичне обладнання на два робочих місця. За словами спеціалістів, його орієнтовна вартість складає 2,5 мільйони гривень. Крім цього, капітального ремонту потребує рентгенологічний кабінет неврологічного та терапевтичного відділень. Про це  повідомляє «УКРОП» у «Фейсбуці».

Завідувач акушерсько-гінекологічним відділенням Ківерцівського РТМО, депутат Волинської обласної ради Людмила Тимощук зазначила, що проблема оновлення рентгенівського діагностичного комплексу далеко не нова, і потребує якнайшвидшого вирішення.

Лише за цей рік рентгенівське обладнання ремонтували понад 5 разів.

«Питання заміни рентгенівського комплексу нині постало надзвичайно гостро, адже обладнання вже не раз виходило з ладу. Варто розуміти, що без якісної діагностики у більшості випадків просто нереально допомогти пацієнту. Лише за цей рік рентгенівське обладнання ремонтували понад 5 разів. Оскільки вільних лишків у бюджеті області немає, це питання будемо вирішувати разом із народним депутатом Іриною Констанкевич, а також представниками районної та обласної влади», – зазначила Людмила Тимощук. 

В результаті обговорення адміністрація закладу підготувала звернення до депутатів та народного депутата України Ірини Констанкевич.

Генеральний директор Ківерцівського РТМО Михайло Слижук висловив сподівання, що спільно ці ідеї та плани вдасться втілити у життя. «Вірю, що спільними зусиллями, обговорені питання знайдуть практичне втілення, і це, в свою чергу, значно покращить якість надання медичної допомоги жителям району», – зазначив Михайло Слижук.

Telegram Channel