Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
І третього обгорілого малюка не змогли врятувати

Біда прийшла у благополучні родини

Українці Сьогодні

І третього обгорілого малюка не змогли врятувати

Як ми вже розповідали, 3 травня у селі Черемошне Ковельського району трапилася страшна трагедія: поки дорослі працювали на городі, діти підпалили суху солому й листя, якими був утеплений погріб. Усі троє хлопчиків зазнали дуже важких опіків

Двійко малюків трьох і чотирьох років -- із сім'ї Василя Пастуха,третій —5-річний сусід Богданчик Лошик. За словами сільського старости Володимира Кубського, біда прийшла в хороші, благополучні родини, яким дуже співчувають усі жителі громади. Люди їздили здавати кров, збирали гроші на лікування хлопчиків, яких госпіталізували в обласну дитячу лікарню.

Однак і столичні професори після консиліуму підтвердили, що в Україні вилікувати постраждалих малюків мало шансів.

Стан їхній був критичним, адже у кожного вогонь уразив 60-70 відсотків тіла, розвинувся больовий шок, не минули безслідно й наслідки отруєння продуктами горіння. Відразу викликали фахівців-комбустіологів із опікового центру з Києва. Однак і столичні професори після консиліуму підтвердили, що в Україні вилікувати постраждалих малюків мало шансів.

Через 2 дні у трирічного Сашка Пастуха розвинувся набряк мозку, і 5 травня його серденько зупинилося. Не дочекався, поки транспортують до Києва, і його старший братик Богданчик, 10 травня малюка не стало. У Людмили і Василя Пастухів більше немає діток. До того ж і сам глава сім'ї не так давно переніс інсульт і важку операцію.

А у вівторок, 15 травня, у столичному опіковому центрі помер і Богданчик Лошик, найменшенький у цій родині. Учора тіло хлопчика мали доправити із Києва у село, яке переживає щиру жалобу за покійними дітьми-янголятами.

Оксана КРАВЧЕНКО

Telegram Channel