Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Першачкам обіцяють надрукувати понад чотири мільйони підручників

На практиці все справді буде так ідеально, як це нині розповідають у Міносвіти?

УНІАН

Першачкам обіцяють надрукувати понад чотири мільйони підручників

Але ще, звісно, не надрукували

Цього року для першокласників держава надрукує 4,1 млн підручників загальною вартістю майже 199 млн грн.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Міністерство освіти і науки. 

Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід.

«Усі підручники, що друкуватимуться для 1-го класу, написані вже на базі нового Державного стандарту і враховують компетентнісний підхід. Цього року на конкурс з відбору україномовних букварів подалося 19 проектів, з яких 18 пройшли експертну оцінку і вже запропоновані на вибір школам. Два з них – це букварі, матеріали з яких проходили протягом року апробацію в 100 пілотних школах всієї України», – повідомили у Міносвіти.

Крім підручників «Українська мова. Буквар» для 1-го класу, друкуватимуть також підручники з математики, іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), інтегрованих курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво», підручники «Українська мова» для шкіл з навчанням мовами національних громад, а також букварі мовами національних громад, додають у міністерстві.

У серпні має розпочатися розвезення підручників для 1-го класу по областях. Інститут модернізації змісту освіти вже оголосив на Prozzoro тендер для визначення перевізників, зазначили у міністерстві. Також у серпні повні електронні версії цих підручників будуть розміщені у вільному доступі на сайті Інституту модернізації змісту освіти і Міносвіти. 

Telegram Channel