Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинянин залишив престижну роботу та створив «BlaBlaCar для посилок»

Ярослав Львович створив програму, яка допомагає орендувати місце в чемодані мандрівника для доставки товару в потрібне місто

Бізнес Цензор

Волинянин залишив престижну роботу та створив «BlaBlaCar для посилок»

Додаток TravelPost – сервіс доставки посилок попутниками. Він дозволяє знайти людину, яка вирушає в потрібне місто і згодна перевезти туди вашу посилку за винагороду

Засновник TravelPost Ярослав Львович родом із Луцька, пише «Бізнес Цензор». Чоловік має освіту інженера комп'ютерних систем та мереж. Закінчував Київський політехнічний інститут. Працював у компанії «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка на посаді менеджера ІТ.

Ідея проекту виникла минулого року у Ярослава спонтанно і спочатку він не надавав їй великого значення. «Просто розповідав друзям. В якийсь момент ми вирішили порахувати, що з цього може вийти», - розповів він. Від задумки проекту до його відкриття пройшло півроку.

У майбутньому Львович хоче, аби TravelPost був схожим не на українські компанії, а на світових лідерів – Airbnb та Uber.

«Зимою 2017 року з’явилася сама ідея, і в кінці весни я почав збирати матеріал, а в вересні вже зареєстрував компанію в Україні», - розповідає Львович. – Я досить довго зважався на цю штуку, і у якийсь момент зрозумів, що не зможу почати, якщо не звільню голову від роботи, яка мені не подобається», - додає він.

Львович розпочав проект за власні кошти та за кошти інвесторів. Представники TravelPost кажуть, що це приватні інвестори (не компанії), які поки не хочуть розголосу. Команда Ярослава - два розробника, менеджер по маркетингу та він сам. Волинянин сам займається програмуванням та всім іншим. Свій сервіс Львович називає «поштою через попутчиків».

TravelPost запустився тиждень назад і тому ще не має статистики. «Єдине, що нас приємно здивувало, це те, що крім України нашим додатком зацікавилися люди із-за кордону. В нас вийшло, що є невеликий відсоток людей, які реєструються із-за кордону і по факту, мабуть, найбільше вони зацікавлені», - розповідає Львович. Поки додаток існує для смартфонів на Android та iOS, веб-версії не має. Її доля залежить від попиту, пояснює волинянин.

У майбутньому Львович хоче, аби TravelPost був схожим не на українські компанії, а на світових лідерів – Airbnb та Uber.

Telegram Channel