Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Фестиваль дитячих театрів відбувся у луцькій бібліотеці

У фестивалі взяли участь 24 маленьких актори із 5 бібліотек міста.

Луцька бібліотека для дорослих №10

Фестиваль дитячих театрів відбувся у луцькій бібліотеці

В бібліотеці-філії №10 для дорослих відбулося відкриття мандрівного фестивалю лялькових гуртків «Мій маленький театр», які працюють при бібліотеках Луцької міської централізованої бібліотечної системи.

Фестиваль веде свою історію з 1998 року. За час існування у ньому взяли участь понад 500 дітей-акторів, які показали для маленьких глядачів більше 120 вистав.

У фестивалі взяли участь 24 маленьких акторів із 5 бібліотек міста та ще до них приєднався колектив луцької районної бібліотеки для дітей.

На святі книги, казки і ляльки діти показали вистави за мотивами українських казок, а також сучасні казки з пригодами і чарами. Чотири роки тому фестиваль набув формату мандрівного, тому що попереду у маленьких артистів «гастролі» на літніх майданчиках міста, біля бібліотек, у дошкільних навчальних закладах, літніх таборах й на інших мистецьких територіях.

Учасники фестивалю представили такі вистави: «Півник і двоє мишенят на новий лад» - ляльковий гурток «Соняшник» (центральна бібліотека для дітей, керівник Оксана Січкар), «Кіт не зовсім у чоботях» -ляльковий гурток «Буратіно» (бібліотека – філія №3 для дітей, керівник Жанна Клекоць), «Корисна прогулянка по казках В.Сухомлинського» -ляльковий гурток «Дзвіночок» (бібліотека – філія №5, керівник Людмила Столярова ), «Вередлива ріпка» - ляльковий гурток «Капітошка» (бібліотека – філія №10, керівник Лариса Радчук) , «Рукавичка невеличка» за п’єсою Віталія Клімчука - ляльковий гурток «Веселка» (луцька районна бібліотека для дітей, керівник Лариса Панасюк).

Чотири роки тому фестиваль набув формату мандрівного, тому що попереду у маленьких артистів «гастролі» на літніх майданчиках міста, біля бібліотек, у дошкільних навчальних закладах, літніх таборах й на інших мистецьких територіях.

Колективам лялькових театрів були вручено подяки департаменту культури Луцької міської ради, а учасники отримали сувеніри.

Фестивалем «Мій маленький театр» бібліотеки міста розпочали реалізацію програми «Бібліотека - територія дитинства», в рамках якої на дітей під час шкільних літніх канікул чекають різноманітні заходи: конкурси, свята, квести, покази мультфільмів, майстер-класи і звичайно вистави лялькових театрів.
 

 
 
Telegram Channel