Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині 6 лікарів захворіли на кір

З початку року кількість хворих кором в області становить близько 750 осіб.

Фото: https://uk.etcetera.media

Волинь-нова

На Волині 6 лікарів захворіли на кір

Серед хворих є також вагітна жінка

Спалах кору в Україні, та на Волині зокрема, триває. За оперативними даними за останній тиждень 2018 року (з 19.05. по 25.05.2018р.) на кір в області захворіло 114 осіб, проти 120 минулого тижня. Попри незначне зниження захворюваності, рівень її залишається високим. І надалі існує великий ризик поширення інфекції, особливо серед нещеплених осіб, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найбільша кількість (понад 56% від усіх захворілих) зареєстровано у м. Ковелі – 64 особи. В Камінь-Каширському та Любомльському районах захворіло  по 7 осіб, в Ковельському районі – 6, Ратнівському, Шацькому, Луцькому районах та м. Нововолинськ по 4. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.

За останній тиждень 2018 року (з 19.05. по 25.05.2018р.) на кір в області захворіло 114 осіб, проти 120 минулого тижня.

90 дітей віком до 17 років звернулось за медичною допомогою цього тижня – це 80% від усіх захворілих, в тому числі 6 дітей до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група 6-14 років (66% від усіх захворілих дітей), питома вага школярів складає 59%.

20% від усіх захворілих становлять дорослі – 24 особи. Серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 30-40 років, найстаршому хворому 64 роки. Зареєстровано захворювання на кір у вагітної із Турійського району. Із 10 працюючих дорослих, котрі захворіли на кір цього тижня, 6 — це медичні працівники

У порівнянні з минулим тижнем збільшилась кількість осіб, котрі потребували стаціонарного лікування – 41 особа проти 34. Відсоток госпіталізованих складає 36%, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші  хворі лікуються в домашніх умовах.                    

За останній тиждень зареєстровано 3 спалахи кору, усі в м. Ковелі: один  з них в дитячому навчально-виховному закладі № 1 та 2 в побуті. Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень проти кору у захворілих, або імунізація з порушенням календаря.

З початку року кількість хворих кором в області становить близько 750 осіб.

Кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, котрі не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

В квітні 2018 року рішенням Оперативного Штабу вікові рамки додаткової імунізації проти кору були розширені до 18 років. Згідно з розрахунками, наразі в Україні 760 тисяч дітей, котрі вчасно не отримали першу або другу дозу КПК, в області таких дітей понад 14 тисяч,  і всі вони мають якнайшвидше надолужити пропущені щеплення. На сьогодні в області є достатня кількість вакцини КПК Бельгійського виробництва, котра використовується в усіх країнах Європи.

Telegram Channel