Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Луцькому НТУ обрали найкращі соціально-інноваційні проекти

Із 30 кращих ідей студентів та викладачів університету конкурсна комісія обрала переможні проекти.

www.facebook.com/pg/LutskNationalTechnicalUniversity

У Луцькому НТУ обрали найкращі соціально-інноваційні проекти

Відбувся заключний етап відбору соціально-інноваційних проектів

Відтак, із 30 кращих ідей студентів та викладачів університету конкурсна комісія обрала переможні проекти, на реалізацію кожного з яких буде спрямовано до 20 тисяч гривень, інформує ЛНТУ.

Нагадаємо, Студентська рада Луцького НТУ спільно з ректором ЗВО Петром Савчуком, за підтримки Британської ради в Україні та ГО «Молодіжна платформа» проводять конкурс підтримки соціально-інноваційних проектів у Луцькому національному технічному університеті та відокремлених структурних підрозділах. Сумарний бюджет конкурсу становить 200 тисяч гривень.

Основною метою Пітчингу (конкурс проектів, який проводиться в Україні Британською Радою разом із партнерами та органами державної влади в рамках програми Активні громадяни, - ред.) є підтримка соціально-інноваційних ініціатив, що сприяють всебічному розвитку закладів вищої освіти, а також можливість зібрати якомога більше ідей для соціальних проектів, реалізація яких об’єднає студентів, викладачів та інших активних громадян.

Відтак, 5 травня у стінах Луцького НТУ відбулася презентація конкурсу проектів. Під час заходу стало відомо, що усі ідеї необхідно було подати до 20 травня 2018 року. Вони повинні бути спрямовані на розвиток освіти, лідерства, культури, спорту, міжкультурного діалогу, соціального підприємництва у Луцькому НТУ. Потому ініціативи оцінювали експерти. На завершення проект необхідно було презентувати Конкурсній комісії, яка й визначила переможців.

Кафедра фундаментальних наук пропонує здійснити покращення якості повітря в приміщенні Луцького НТУ, шляхом іонізації. Це, на думку авторів проекту, дозволить покращити активність студентів та їхній імунітет, запобігти розвитку захворювань і раннього старіння організму.  

26 травня відбулася остання презентація проектів та їхній захист. Так, до участі в конкурсі долучилися викладачі та навіть декани факультетів, студенти Луцького НТУ та коледжів при ЗВО. Усі учасники презентували цікаві і неординарні ідеї, а головне усі вони виявилися актуальними та потрібними в освітньому процесі. Серед них конкурс від факультету бізнесу для молоді «Від Сміта до Джобса». Він передбачає реалізацію соціальної ініціативи в об’єднаній територіальній громаді, а також зустрічі талановитих школярів із провідними підприємцями краю, які поділяться власним досвідом ведення бізнесу.

Крім того, кафедра фундаментальних наук пропонує здійснити покращення якості повітря в приміщенні Луцького НТУ, шляхом іонізації. Це, на думку авторів проекту, дозволить покращити активність студентів та їхній імунітет, запобігти розвитку захворювань і раннього старіння організму. Іонізатори справляються із завданням відновлення балансу негативних іонів, таким чином сприяють підвищенню працездатності людини і її кращому самопочуттю.

 Сумарний бюджет конкурсу становить 200 тисяч гривень.

Сумарний бюджет конкурсу становить 200 тисяч гривень.

 Натомість представники відділу неперервного навчання ініціюють створення в університеті «Майстерні профрозвитку». За словами авторів проекту, така майстерня дозволить здійснювати обмін досвідом між студентами та викладачами. Молодь матиме змогу безпосередньо зустрічатися із іноземними науковцями, дізнаватися більше про наукові й освітні програми, стати учасниками тематичних круглих столів чи просто почитати іноземну літературу мовою оригіналу.

Активні студенти також подумали про покращення освітнього процесу й запропонували створити програму онлайн-відеоконференцій для зручності в навчанні здобувачів освіти у кількох ЗВО одночасно. Соціальний проект вигадали у технічному коледжі Луцького НТУ, автори якого хочуть облаштувати кімнату психоемоційного відпочинку, тобто таку собі френд-зону для студентів сиріт чи молоді із неповноцінних сімей.

Спеціальну лабораторію для кухарів-кондитерів прагнуть облаштувати студенти Любешівського коледжу, котрі хочуть на новому кухонному обладнанні здобувати професійні навички, розвиватися і одночасно проводити цікаві майстер-класи для гостей закладу та створювати гідні умови для проходження практики. Натомість майбутні агроінженери просять підтримати їхнє бажання створити міні-полігон для практичного вивчення грунтообробки. Це, кажуть автори, дозволить проходити практичне навчання не покидаючи меж університету й водночас дасть змогу на місці освоювати і роботу з технікою і з грунтом.

Переможцями конкурсу соціально-інноваційних проектів Луцького НТУ стали: проект LNTU-сквер, «Sunny learning» (Сонячне навчання), Коворкінг центр, Креативний простір на Софії Ковалевської, ЛНТУ 17+, Кімната психоемоційного відпочинку, Організація парковки біля корпусу Б та Організація автодрому, Кленова алея, Створення єдиної футбольної команди та Мурал. 

Разом з тим, студенти виявили бажання відійти від усталених норм навчання в аудиторіях, а тому пропонують перейти на «Сонячне навчання». Проект передбачає облаштування імпровізованої аудиторії на вулиці із лавками та столами. «Все максимально просто, але це значно полегшить нам життя», - запевняє авторка ініціативи.

Заслухавши презентації усіх проектів, члени конкурсної комісії таки обрали 11 найкращих та вручили їм сертифікати. Отож, переможцями конкурсу соціально-інноваційних проектів Луцького НТУ стали: проект LNTU-сквер, «Sunny learning» (Сонячне навчання), Коворкінг центр, Креативний простір на Софії Ковалевської, ЛНТУ 17+, Кімната психоемоційного відпочинку, Організація парковки біля корпусу Б та Організація автодрому, Кленова алея, Створення єдиної футбольної команди та Мурал. Щоправда, у зв’язку з технічними причинами, мурал не можна буде розмістити на зовнішній стіні навчального корпусу, саме тому, за погодженням авторки проекту, його можна буде реалізувати всередині приміщення.

До 30 листопада 2018 року обрані проекти будуть реалізовані.

Telegram Channel