
Не потрібно перетворювати рушник на ганчірку.
Кухонні рушники, насправді, можуть бути небезпечними
Дослідження доводять, що занадто часте їх використання призводить до розповсюдження бактерій
Багаторазове використання кухонних рушників сприяє зростанню патогенних мікроорганізмів на них, що може призвести до харчового отруєння. До такого висновку прийшли вчені Університету Маврикія, повідомляється в прес-релізі на EurekAlert!, розповідає портал Росбалт.
З'ясувалося, що на 49% рушників спостерігалося зростання бактерій, яке мало пряму залежність від кількості дітей та інших членів сім'ї, які живуть в будинку
Науковці проаналізували 100 рушників, які використовувалися протягом місяця, зібрали зразки бактерій, культивували їх і ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також було визначене бактеріальне навантаження.
З'ясувалося, що на 49% рушників спостерігалося зростання бактерій, яке мало пряму залежність від кількості дітей та інших членів сім'ї, які живуть в будинку.
Серед патогенної мікрофлори були виявлені коліморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%). Ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти на їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту, зробили висновок вчені.
