Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Знайдемо інший вхід, коли у двері  не пускають!

У цій справі головне — обережність.

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Знайдемо інший вхід, коли у двері не пускають!

Насправді для жителів цього будиночка вони не дуже і потрібні. Облаштували хатинку у Луцькому зоопарку спеціально для лемурів. Непосидючі тваринки виробляють такі трюки, що їм позаздрить професійний акробат

Я ж, коли побачив сценку – лемур вправно залазить у вікно, не зміг стримати усмішку. Згадалась мені історія, яку розказав товариш. Старший за мене років на 20, він навчався у той час, коли  вхід у гуртожиток строго контролювався. Ось хлопцям і доводилося пробиратися до дівчат хто як міг. Оповідав, як узимку піднімався на п’ятий поверх пожежною драбиною. Навколо темрява, вітер, руки зісковзували з промерзлих щаблів, а вниз глянути було дуже страшно. Але ще дужче хотілося видертися. Товариш казав, що досі пам’ятає радість, коли постукав у вікно і воно відчинилося – відчув себе у той момент альпіністом, який досяг вершини Евересту! 

22 червня
Сонце (схід – 5.05, захід – 21.36, тривалість дня 16.31).
Місяць у Терезах, Скорпіоні. 9–10 дні Місяця.
Іменинники: Марія, Кирило, Олександр, Олексій.
23 червня
Сонце (схід – 5.05, захід – 21.36, тривалість дня 16.31).
Місяць у Скорпіоні. 10–11 дні Місяця.
Іменинники: Антоніна, Тетяна, Василь, Тимофій.
24 червня
Сонце (схід – 5.05, захід – 21.36, тривалість дня 16.31).
Місяць у Скорпіоні. 11–12 дні Місяця.
Іменинники: Марія.
25 червня
Сонце (схід – 5.06, захід – 21.36, тривалість дня 16.30).
Місяць у Скорпіоні, Стрільці. 12–13 дні Місяця.
Іменинники: Ганна, Андрій, Арсеній, Петро.
26 червня
Сонце (схід – 5.06, захід – 21.36, тривалість дня 16.30).
Місяць у Стрільці. 13–14 дні Місяця.
Іменинники: Олександра, Данило, Дмитро.
27 червня
Сонце (схід – 5.06, захід – 21.36, тривалість дня 16.30).
Місяць у Стрільці, Козерозі. 14–15 дні Місяця.
Іменинники: Георгій, Йосип, Микола, Юрій.

Золоті слова
«Долю не обирають... Її приймають — яка вона вже не є. А коли не приймають, тоді вона силоміць обирає нас».
Василь СТУС, 
український поет.

Прогноз погоди
«Сьогодні день — вершина літа...»
22 червня церква вшановує пам’ять святителя Кирила Олександрійського. Для наших пращурів цей день був особливим, адже він — найдовший у році. Вважалося, що з нього розпочинається справжнє літо, а небесне світило припікає найдужче. Казали: «На Кирила сонечко віддає землі усю свою силу». За тим, як воно світить,  передбачали погоду: якщо не ясно, а наче через оболонку — слід чекати дощу.

За прогнозом чергового синоптика обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко, 22 червня — мінлива хмарність, короткочасний дощ, місцями сильний, гроза, слабкий град. Вітер західний, 5—10 метрів за секунду. Під час грози місцями шквалисте посилення вітру до 15—20 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від +14 до +19, вдень — 16—21 градус тепла. 23-го та 24-го — мінлива хмарність, місцями короткочасні дощі, грози. Вітер західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від +6 до +11, вдень — плюс 15—20 градусів. 25-го та 26-го — мінлива хмарність, місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер західний, 5—10 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від +7 до +12, вдень — 18—23 градуси тепла. За багаторічними спостереженнями, найтепліше 22 червня було 2002 року — плюс 32, найхолодніше — 1957-го — 6 градусів тепла. Радіаційний фон по області становив 0,010 мілірентгена за годину. Температура води в річці Стир — 23, озері Світязь — 21 градус.
У Рівному 22 червня хмарно. У першій половині дня можливий дощ із грозою. 23-го — цілий день йтиме дощ. Зранку — сильний. 24-го — мінлива хмарність. З обіду можливий дрібний дощ. 25-го та 26-го — хмарно, без опадів. Температура повітря 22-го — 15—21, 23-го — 11—16, 24-го — 9—18, 25-го та 26-го — 10—22 градуси тепла.

У Білорусь –  по гриби та ягоди, але з 1 липня – тільки або пішки, або на велосипеді
У селищі Рокитне Рівненської області зустрілися українські та білоруські прикордонники, керівники місцевої влади і сільські голови з Глинного, Березового та Старого Села

Кость ГАРБАРЧУК
Обговорювали актуальну для жителів цих країв проблему – спрощений перетин кордону для наших громадян. Як відомо, з початком ягідно-грибного сезону, українці з ближніх сіл вирушають у білоруські ліси для збору «врожаю». Прикордонники сусідньої країни їх ловлять, затримують та штрафують. Як нам повідомили у райдержадміністрації, переговори пройшли успішно. Сторони домовилися, що жителі 12 прилеглих населених пунктів Рокитнівщини можуть перетинати кордон пішки або на велосипеді для збору дикоросів на території сусідньої держави. Такі спрощені правила діють у період з 1 липня по 10 серпня 2018 року з 6.00 до 22.00 та з 1 вересня по 15 листопада з 08.00 до 20.00, за умови  повернення на територію України того ж дня. Важливо взяти із собою документи! 

У «Стежині добра» вчать щодня радіти
У них навіть привітання таке: «Радуйтеся!» Адже це є найважливішим посланням християнства, що базується на любові. «Радійте завжди», – звертався апостол Павло до своїх духовних дітей. Важко у сучасному світі постійно перебувати в доброму настрої, але, як виявляється, можливо. Опанувати таку науку можна у «Стежині добра»
Лариса ЗАНЮК
Це єпархіальний православний дитячий табір у селі Старосілля Маневицького району. Хоча казати «в селі» – неправильно, адже табір діє при Свято-Троїцькому жіночому монастирі, а той розташувався серед чудового лісу. Хлопчики й дівчатка  8–14 років зможуть тут не лише відпочити й оздоровитися, а й ознайомитися з церковним порядком. Але, як розповів керівник закладу, ієромонах Ілля (Вишневський), приймають сюди не лише дітей із православних родин, за 10 літ тут бували й католики, і протестанти, й ті, хто називалися невірянами. «Ми лише попереджаємо, — каже отець Ілля, — що дітки хрещені в православ’ї, зможуть причаститися». Хоча повірити в Божу любов тут таки можливо, а ще – у справжню дружбу. Морально здорова атмосфера формується у командних іграх, конкурсах, бажанні допомогти. Це стаціонарний табір із повноцінним харчуванням, медпунктом, комфортними умовами проживання, басейном, майданчиками для ігор з м’ячем, батутом, іншими активними розвагами. Всі зміни вже укомплектовані, хоча можливий запис у резерв, тому телефонуйте: 066 391 23 08. Оплата за 12 днів становить 2500 гривень. Запитую, які мають потреби? «Потреба лише в дітях, і завтра вони приїдуть», – весело запевняє священик. Усюди – активна підготовка. У рядок виставлені мольберти, волонтери з числа студентів семінарії та педагогічних закладів чекають своїх майбутніх вихованців. 18 червня  – перший заїзд. Щасливої «Стежини добра»! 

Добре, коли продавці кажуть правду!
Чоловік і дружина штовхають машину, яка зламалася посеред шляху. Чоловік витирає піт з лоба й каже:
    – Той тип, який продав нам автівку, таки де в чому не збрехав.
    – І в чому ж це?
    – У тому, що ця «тачка» майже не витрачає бензину.

Ведучий рубрики 
Олександр ДУРМАНЕНКО.
Тел. 72–06–66.

Telegram Channel