Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині з’явиться 9 сучасних амбулаторій

Усього в Україні планують збудувати 505 нових амбулаторій

Фото: gre4ka.info

Волинь-нова

На Волині з’явиться 9 сучасних амбулаторій

Затверджено перший пул проектів з будівництва в державі 310 нових амбулаторій, з яких 9 збудують на Волині

У першому пулі проектів — 15 областей, в тому числі і Волинська та Рівненська (у Львівській проект реалізовуватиметься наступного року).

Нові амбулаторії мають бути зведені у селах Піща (Шацький р-н), Дубечне (Старовижівський р-н), Бірки (Любешівський р-н), Троянівка (Маневицький р-н), Прилісне (Маневицький р-н), Затурці (Локачинський р-н), Прилуцьке (Ківерцівський р-н), Вишнів (Любомльський р-н) та Піщане (Камінь-Каширський р-н).

У першому пулі проектів — 15 областей, в тому числі і Волинська та Рівненська

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко наголосив: «Ми рухаємося чіткою маршрутною картою з впровадження ініціативи Президента України Петра Порошенка з розвитку якісної медицини у сільській місцевості. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також  перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини».

Нагадаємо, загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості у 2018 році становить 5 млрд грн.

Telegram Channel