Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку вперше за 11 років провели операції трьом пацієнтам з порушенням серцевого ритму

Процедури РЧА в оновленій елетрофізіогічній операційній

Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА

У Луцьку вперше за 11 років провели операції трьом пацієнтам з порушенням серцевого ритму

На Волині пацієнти із порушеннями ритму серця завдяки Світовому банку отримали шанс на життя

Установка для проведення інвазивних електрофізіологічних досліджень серця (ЕФДС) із генератором для радіочастотних (РЧ) абляцій з помпою та програмованою електрокардіостимуляцією (ЕКС) виробництва St. Jude Medical Inc уже працює у Волинській обласній клінічній лікарні (ВОКЛ). 8 серпня, тут провели перші три операції – з допомогою фахівців із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та інженерів-аплікантів з Європи й нашої столиці, інформує спільнота Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА у Фейсбуці.

Завідувач відділення порушень ритму ВОКЛ Ігор Біскуп уточнює, що обладнання – електрофізіологічний комплекс із генератором високочастотної енергії для хірургічного лікування складних порушень серцевого ритму – зібрали, ввели в експлуатацію та провели оперативні втручання. Воно дає можливість діагностувати та вилучати зони аритмії (аритмогенні вогнища), додаткові шляхи проведення у серці, що дозволяє радикально позбавити пацієнта від недуги з допомогою оперативного втручання з міні-доступу, тобто через пункції судин, без накладання швів, без шрамів, без рубців. Тобто, розповідає медик, робиться пункція (проколювання стінки) центральних вен, заводяться спеціальні трубочки – інтродюсери, по яких у серце заходять діагностичні та лікувальні електроди, які виконують пошук і вилучення (лікування) певних видів аритмії.

До слова, вартість цієї закупівлі – майже 5,4 мільйона гривень. Сама установка коштує понад 3,7 мільйона, понад 1,6 мільйона – розхідники.

Але власне вагомий внесок у медицину Волині цієї закупівлі у рамках реалізації Субпроекту World Bank Ukraine і Міністерство охорони здоров'я України «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» у тому, що область отримала якісне найсучасніше високотехнологічне обладнання, якого тут потребували дуже давно. Адже упродовж 11-ти років в області не проводили таких оперативних втручань в принципі. Бо апаратура попередньої генерації (компанії Сіменс), що працювала з 1998 року по 2007 рік, вийшла з ладу і її демонтували. Тож наявність у ВОКЛ установки для проведення інвазивного електрофізіологічних досліджень серця (ЕФДС) із генератором для радіочастотних абляцій з помпою та програмованою електрокардіостимуляцією – шанс на життя для пацієнтів, які мають діагнози з вродженими або набутими порушеннями ритму серця, лікування яких можливе лише з допомогою такої апаратури.

На жаль, саме розхідних матеріалів для виконання радіочастотних катетерних деструкцій та інвазивних електрофізіологічних досліджень серця придбали за кошти позики не так уже й багато: 20 електродів для проведення радіочастотної абляції та 45 електродів для проведення електрофізіологічних досліджень. Тому лише 20 осіб зможуть пройти ту ж таки процедуру РЧ-абляції при мінімальних витратах. У подальшому пацієнти будуть змушені купувати розхідники.

До слова, вартість цієї закупівлі – майже 5,4 мільйона гривень. Сама установка коштує понад 3,7 мільйона, понад 1,6 мільйона – розхідники.

Telegram Channel