Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Військові медики США й Канади відвідали прифронтовий шпиталь на Донбасі

За результатами заняття кращі фахівці будуть представлені до відзначення командуванням Об’єднаних Сил.

Еспресо

Військові медики США й Канади відвідали прифронтовий шпиталь на Донбасі

У військовому мобільному госпіталі, який діє в районі проведення Операції Об’єднаних Сил, відбулися тактико-спеціальні заняття щодо покращення системи надання допомоги пораненим та медичної евакуації в зоні відповідальності за участю американських та канадських лікарів

Про це йдеться у повідомленні Міноборони, передає «Еспресо».

«Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв розвитку ситуації на лінії зіткнення з ворогом. Зокрема, до загострення бойових дій і значного притоку поранених та травмованих. Наш особовий склад має досвід роботи в таких умовах, адже госпіталь, після розгортання в зоні бойових дій, фактично «з коліс» приймав велику кількість поранених. Ми продемонстрували закордонним партнерам наші унікальні знання, а також уміння дотримуватись необхідних медичних протоколів та часових рамок», — сказав полковник медичної служби Іван Богдан.

У заняттях були задіяні новітні санітарні автомобілі українського виробництва та медико-санітарні автомобілі, передані українському війську урядом США.

Він зазначив, що важливими аспектами процесу прийому великої кількості поранених та травмованих є сортування та надання невідкладної допомоги. До того ж, важлива робота у водіїв санітарних автомобілів, які мають досконально знати різні шляхи евакуації. Слід додати, що в заняттях були задіяні новітні санітарні автомобілі українського виробництва та медико-санітарні автомобілі, передані українському війську урядом США.

Відпрацьовувалось і питання залучення авіаційних засобів до виконання евакуації поранених. 

За словами закордонних гостей, українські військові лікарі продемонстрували високий рівень практичної підготовки та професійних знань.

Telegram Channel