Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хірурги витягли чотири кілограми волосся зі шлунку дівчинки (відео 18+)

Витягли зі шлунку величезний шмат волосся.

Galicia news

Хірурги витягли чотири кілограми волосся зі шлунку дівчинки (відео 18+)

Шокуюча операція: дівчина роками «збирала» волосся у шлунку

У Казахстані місцеві хірурги вперше отетеріли від побаченого: вони витягли зі шлунку 12-річної дівчинки із селища Актау величезний шмат волосся. Його довжина сягала 35-ти сантиметрів, а важила страшна знахідка 3 кілограми 560 грамів.

Як розповів завідувач хірургічним відділенням обласної дитячої лікарні Султанбек Тумаш, новоутворення займало майже весь шлунок, в ньому не залишалося місця для їжі:

“Через низький рівень загального білка і набряків на ногах дівчинку готували до операції протягом двох днів. Операцію, де мені асистував Жанібек Теміров, провели під загальним наркозом відкритим способом. Шлунок виявився великих розмірів, він розтягнувся і спускався в малий таз. При розтині шлунка ми виявили щільну волосяну кулю вагою 3 кілограми 560 грамів і розміром 35х13 см. Хвіст перебував у тонкому кишечнику. Шлунок промили, зашили. Операція, що відбулася 13 липня, пройшла нормально, прогноз сприятливий. Апетит у пацієнтки хороший, в тому числі за рахунок розтягнутого шлунка. Сьогодні пацієнтку виписали додому”, – прокоментував медик.

 

 Пізніше мати дівчинки пояснила: донька ковтала кінчики волосся багато років, останні два-три із них у підлітка почалася блювота, дівчинка стала блідою, замкнутою, дуже худою, але живіт збільшувався. На обстеженні на комп’ютерному томографі лікарі виявили в її шлунку величезну волосяну кулю.

 

 За словами Султанбека Тумашева, волосся у дітей, які мають звичку їх з’їдати, збираються роками разом з шлунковим соком, і накопичуються в там. Їжа не засвоюється, з’являється анемія. Цікаво, що це вже другий подібний випадок в 33-річній практиці хірурга. Першу операцію він провів дівчинці з Жетибая в 1987 році.

Обережно! Ці кадри можуть Вас шокувати

Джерело: Galicia news
Telegram Channel