Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
За що мене засудили – ​я ж захищалася?

Волинь-нова

За що мене засудили – ​я ж захищалася?

Добрий день, редакціє «Газети Волинь»!

Як ваша читачка хочу звернутися до вас із проханням роз’яснити мені ситуацію, в якій я опинилася і стала злочинницею у віці 60 років та безправною у своєму дворі

А було все так. На моє обійстя вдерся п’яний агресивний сусід. На прохання вийти — ​відмовився. Тоді мій син почав випроводжати його додому. Замість того, щоб піти, чоловік підняв за ланцюг собаку на висоту власного зросту і почав душити. Це було жахливе видовище. На прохання відпустити невинну тварину не реагував. Я не витримала знущання над собакою і змушена була захищати пса. Отож вдарила п’яного сусіда по голові тим, що потрапило під руки, і почала втікати до хати. Він покинув собаку, вихопив з воза металеву трубу та з нецензурними словами і погрозами, що мене заб’є, кинувся за мною. Коли я зрозуміла, що не втечу, ударила його ще раз у цілях самозахисту. Сусід упав. Таким чином я врятувалася.

Вихід один — ​піти в Любомльську поліцію і покінчити життя самогубством?

Закінчилося тим, що за це мене судили, нібито я навмисне побила чоловіка. Ніхто не взяв до уваги, що це була самооборона. Сусід п’є далі горілку і погрожує через людей, що зі мною розправиться. А оскільки я вдова і живу в хаті одна, то боюся виходити з дому. Переживаю, що сусід, як нап’ється, може прийти знову і бити мене, а я не маю вже права оборонятися, бо засуджена з випробувальним строком. Вважаю, що справа була сфальсифікованою, навіть не допитали свідків.

Я живу на свою невеличку пенсію. Грошей на адвокатів немає. Вихід один — ​піти в Любомльську поліцію і покінчити життя самогубством на очах у правоохоронців на знак протесту? Я б хотіла, щоб спеціалісти розібрались і дали мені якісь поради з приводу ситуації, в якій я опинилася. Бо вийшло так, що його, п’яного злочинця виправдали (у нього мати постійно ходить в синцях, бо він її б’є), а мене засудили. Яке він мав право вриватися у мій двір і чинити насильство? Виходить, на моєму подвір’ї сусід може мене вбити чи згвалтувати, а я не маю права оборонятися? Невже сидіти і чекати, поки він це зробить?

Надія БОРИСЮК
с. Висоцьк 
Любомльського району.

Telegram Channel