Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинянкам сьогодні можна обстежитися на Театральному майдані

Пересувний мамограф працюватиме з 10 до 16-ї години.

Woman and doctor

Департамент ОЗ ЛОДА.

Волинянкам сьогодні можна обстежитися на Театральному майдані

Минулого року на Волині діагностували 321 випадок захворювання на рак молочної залози, з них понад півсотні – на занедбаних стадіях. Запобігти сумній статистиці допоможуть регулярні медичні огляди. Ось і напередодні Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози у центрі Луцька працює пересувний мамограф

Відомо, що жінкам після 35 років треба раз на два роки проходити мамографічне обстеження грудей, а після 50 років такі огляди мають бути щорічними. Нині в області функціонує 9 мамографів, три з яких – у Луцькому онкодиспансері. Є пересувний кабінет, що виїжджає в організації, на підприємства, в міста та села будь-якого району Волині. На сьогодні це – єдиний мамограф на колесах в Україні. Пересувна лабораторія дозволяє щороку обстежувати 5,5-6 тис жінок.

 Нині в області функціонує 9 мамографів, три з яких – у Луцькому онкодиспансері.

Медичні працівники проводять роз’яснювальну роботу (бесіди , лекції, виступи в ЗМІ) серед жінок щодо профілактики раку. Чергова медична акція, приурочена до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози, який відзначається 20 жовтня, проходить сьогодні. Пересувний мамограф працюватиме з 10 до 16-ї години. До речі, з 63-х жінок, обстежених під час попередньої акції наприкінці вересня, виявлено 4 патології: один передрак, одна підозра на онкозахворювання, одна злоякісна пухлина та один локальний фіброматоз. 

Також для усіх бажаючих - експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію та гепатит С, визначення рівня глюкози крові та консультації лікарів щодо профілактики захворювань.

УСІ ОБСТЕЖЕННЯ ТА КОНСУЛЬТАЦІЇ – БЕЗПЛАТНІ!

Оксана КРАВЧЕНКО.

Telegram Channel