Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Супрун порівняла музику в навушниках зі звуком бензопили

Міністерка знаходить час час від часу надавати українцям корисні поради.

Фото: Гордон.

Волинь-нова

Супрун порівняла музику в навушниках зі звуком бензопили

30 хвилин у навушниках з увімкненою на максимальну гучність музикою можуть завдати безповоротної шкоди слуху, зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун

Гучна музика може зашкодити слуху. Про це 19 жовтня повідомила у Facebook виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, зазначає Гордон.

"Звичайно, мало що може зрівнятися з виступом улюбленого гурту, але слух варто берегти. У підвищеній групі ризику появи проблем зі слухом знаходяться й ті люди, які дуже гучно слухають музику в навушниках. Прослуховування вашого улюбленого плейлиста в навушниках на високій гучності може пошкодити слух так само, як звук бензопили чи мотоцикла", – написала вона.

За словами в.о. міністра, бензопила та мотоцикл видають шум потужністю приблизо 100 децибел.

За словами в.о. міністра, бензопила та мотоцикл видають шум потужністю приблизо 100 децибел. "Так само звучать і ваші навушники на максимальній гучності. Усього 30 хвилин часу в такому шумовому просторі можуть завдати безповоротної шкоди слуху", – підкреслила Супрун. Вона пояснила, що гучні звуки спричиняють втому сенсорних клітин вуха, що призводить до таких явищ, як дзвін у вухах або "приглушений" шум. "Слух нормалізується після того, як сенсорні клітини відновлюються. Такі перепади звуків буквально їх "зношують", тому з часом ймовірність погіршення та навіть втрати слуху кардинально зростає", – зазначила Супрун.

Telegram Channel