Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У ЛУЦЬКОМУ ЗООПАРКУ ВЕДМІДЬ ПОКАЛІЧИВ ЖІНКУ

Постраждала робітниця зоопарку Лідія Б. В Луцьку міську клінічну лікарню вона потрапила з рваними ранами плеча та передпліччя правої руки.

Катерина ЗУБЧУК

Постраждала робітниця зоопарку Лідія Б. В Луцьку міську клінічну лікарню вона потрапила з рваними ранами плеча та передпліччя правої руки.
Це сталося минулого понеділка о 18.30. Як з’ясувалося згодом, в кінці робочого дня до Лідії Б. прийшли чоловік з дочкою. Жінка вирішила продемонструвати своїй родині, яка у неї дружба з ведмедем. І хоч чоловік, кажуть, був проти такої хоробрості, вона відкрила замок на загорожі, підійшла до грат, за якими розгулював Міша, і почала його годувати печивом. В якийсь момент ведмедеві, очевидно, щось не сподобалось, і він почав кусати свою годувальницю.
Вчора з приводу “ЧП” я розмовляла з директором зоопарку Володимиром Гончаровим. З’ясувалось, що Лідія Б. за своїми обов’язками — доглядачка птахів. Останнім часом, правда, вона годувала і ведмедів, оскільки у працівників зоопарку почались відпустки. Володимир Іванович, так би мовити, застрахувався, що вини дирекції у нещасному випадку нема: Лідія Б. та її чоловік написали пояснення, в якому зазначають, що претензій ніяких не мають. Тобто потерпіла визнає, що потрапила в біду через свою необережність.
При згадці про трагічний випадок в зоопарку, що стався понад десять років тому, коли ведмедиця схопила через грати дитину і затягла в барліг, Володимир Гончаров сказав:
— В той час я ще у зоопарку не працював, але знаю з розповідей, що тоді ведмедицю довелось застрелити. В даному випадку Мішу карати нема за що. Звір є звір, і поводитись з ним треба з урахуванням вимог безпеки.
Вчора я зателефонувала в опікове відділення Луцької міської клінічної лікарні, де знаходиться на лікуванні потерпіла. Завідуюча відділенням заслужений лікар Лідія Шепель, яка оперувала Лідію Б. , сказала:
— Мені дуже шкода свою пацієнтку. Хоч і з власної вини, судячи з розповідей, вона потрапила в біду, але для мене це не має значення — людині треба допомогти. Укус ведмедя страшний — передавлено всі життєво важливі структури. Надія на декілька судин, що збереглись, — може, завдяки їм рука “житиме”. Лише один день лікування, враховуючи операцію, обійшовся в тисячу гривень.
Telegram Channel