Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Президент привітав нашого земляка, Героя акції газети «Волинь-нова», із Залізниці з Днем народження

Україна пишається вами - незламним бійцем зі сталевою волею до перемоги!

facebook.com/petroporoshenko

Президент привітав нашого земляка, Героя акції газети «Волинь-нова», із Залізниці з Днем народження

Начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук, який народився у Корецькому районі на Рівненщині сьогодні відзначає 46-ліття

З цією датою його привітав Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«У 2014 році полковник Ігор Гордійчук очолював загін спецназу і під час виконання завдань в тилу противника одним з перших взяв вершину Савур-Могили. Саме Ігор Володимирович останнім пішов з висоти та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. Він був тяжко поранений у ході стримування атак терористів. Два місяці Ігор боровся за життя у лікарні й переміг. Дякую вам за мужність і звитягу, яку ви проявили, захищаючи Батьківщину. Дякую за те, що очолили Військовий ліцей імені Богуна і на вашому героїчному прикладі мужніє нове покоління українських воїнів.

Щиро вітаю нашого Героя з Днем народження. Україна пишається вами - незламним бійцем зі сталевою волею до перемоги!», - написав Петро Порошенко.

Дякую вам за мужність і звитягу, яку ви проявили, захищаючи Батьківщину. Дякую за те, що очолили Військовий ліцей імені Богуна і на вашому героїчному прикладі мужніє нове покоління українських воїнів.

Легендарний Сумрак учасник бойових дій на Сході України у 2014 році. Як ми вже повідомляли офіцер Головного командного центру Генерального штабу України полковник Ігор Гордійчук керував легендарною обороною Савур-Могили у серпні 2014 року. Під час виходу з оточення по вантажівці відкрили артилерійський та мінометний вогонь, у кузові стався вибух, автомобіль загорівся. Великий осколок влучив у потилицю. Поранений полковник намагався керувати боєм, однак від втрати крові знесилів. Непритомного Ігоря Гордійчука та ще кількох бійців захопили в полон російські десантники. Солдатів забрали, а полковника покинули помирати. Однак він вижив, переніс кілька операцій, не міг рухатися, був частково паралізований. Два місяці Сумрак боровся за життя й переміг.
У жовтні 2014-го Петро Порошенко присвоїв Ігореві Гордійчуку звання Герой України та нагородив орденом «Золота Зірка» – особисто приїхав до нього в реанімацію.

Telegram Channel