Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Рівному почали літати слони (фото)

Людоньки, вони ж справді летять!

Vlasno.info

У Рівному почали літати слони (фото)

Диво-мурал з'явився на одній з тамтешніх багатоповерхівок

Перший в Україні мурал з технологією доповнення реальності «Летюче місто» облаштували у Рівному. На ньому зображені особливі слони, які можуть літати. Про це повідомляє прес-служба Рівненської міської ради, інформує Vlasno.info.

Для того, аби малюнок рухався, потрібно скачати безкоштовний додаток з AppStore або PlayМаркет на свій телефон чи планшет. Після чого навести камеру пристрою на мурал, де відтворюватиметься анімація.

Як вважають у мерії, оригінальний мурал обов'язково стане туристичною цікавинкою Рівного.

У додатку також буде меню з додатковою інформацією про авторів та картою інших муралів у Рівному. Як вважають у мерії, оригінальний мурал обов'язково стане туристичною цікавинкою Рівного.

Ідея проекту належить Платформі взаємодій «Простір», а втілений він за підтримки Рівненської міської ради та Українського культурного фонду. Волинські автори малюнка, який має назву «Летюче місто», декілька тижнів наносили його на стіну житлової дев'ятиповерхівки.

А от розробка мобільного додатку, який «оживляє» картину, тривала близько місяця, розповів співвласник столичної компанії «Lookinar» Ара Кіракосян.

«Дуже відповідально, аби те, що зображено у громадських місцях, посилало позитив, вселяло надію і давало віру в майбутнє. Саме ці слоники це і роблять.

Вони також символізують мир, дружбу і впевненість у завтрашньому дні», – розповіла один із авторів, член правління громадської організації «Платформа взаємодій «Простір» Надія Гладкевич.  

Організатори наголосили, що проект вдалося реалізувати за підтримки Українського культурного фонду, який надав 423 тисячі гривень. Перший в Україні digital-мурал розташований у Рівному на вул. Коновальця, 7.

Між іншим, оцифрували вже наявний стінопис «Моє місто», що на Міцкевича, 9.

Громадський проект «The Street Walls» – це поєднання вуличного мистецтва, туризму та інновацій. Перші два digital-мурали в Україні з технологією доповненої реальності AR створені ГО «Платформа взаємодій «Простір» у Рівному в 2018 році за підтримки Українського культурного фонду. Тематика малюнків – «Погляд на місто», яку кожна з команд художників побачила по-особливому.

«Для розвитку туристичного потенціалу нашого міста Рівне, де немає великої кількості історичних пам'яток чи архітектури, які б приваблювали туристів з різних куточків світу створення таких цікавинок та арт-об'єктів є важливим», – вважають організатори.

Telegram Channel