Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучан запрошують вшанувати пам’ять святого мученика Данила Братковського

Круглий стіл розпочнеться у вівторок о 15:30.

Волинь-нова

Лучан запрошують вшанувати пам’ять святого мученика Данила Братковського

Відповідний круглий стіл відбудеться 27 листопада в Музеї історії Луцького братства

В межах заходу діятиме виставка про наукову, просвітницьку та промоційну роботу Волинського краєзнавчого музею і його відділів по вшануванню імені святого мученика Данила Братковського.

Враховуючи фактори тісного зв’язку волинського ранньомодерного поета Данила Братковського з Луцьком: активне відстоювання ним українських національних інтересів через державні і громадські установи міста, його трагічну мученицьку смерть 26 листопада 1702 р. на луцькій історичній площі Ринок, громадскість міста зобов’язана посилити увагу до питань пошанування поета як знакової фігури в історії визвольного процесу українського народу.

Окрема увага буде приділена встановленню в Луцьку пам’ятника Данилу Братковському.

Учасники круглого столу обговорять проблематику пропозицій за рішенням Луцької міської ради №51/21 від 25.12.2013 р. «Про пошанування пам’яті святого мученика Данила Братковського». Окрема увага буде приділена встановленню в Луцьку пам’ятника Данилу Братковському, зокрема долі проекту–переможцю конкурсу 2014 р., а також місцю захоронення поета – крипті братської Хрестовоздвиженської церкви.

До участі в круглому столі запрошуються національно свідомі лучани, представники міських самоврядних структур, представники Церкви, історики, краєзнавці, митці. За результатами круглого столу буде вироблено резолюцію і сценарій подальших дій.

Олена БІРЮЛІНА

Telegram Channel