Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Скільки коштів виділять у бюджеті на освіту наступного року?

На підвищення якості освіти наступного року виділять 1,5 млрд гривень.

Волинське РВ Асоціації міст України

Скільки коштів виділять у бюджеті на освіту наступного року?

Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році складатиме майже 70 млрд. гривень

Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році складатиме майже 70 млрд. гривень, що на 13 відсотків більше, ніж у минулому році. Збільшення обсягів освітньої субвенції, як стверджує Міністерство освіти і науки України, пов’язане з урахуванням напрацьованих спільно з Асоціацією міст України змін до Формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. Про це йдеться на сайті Асоціації міст України.

Зокрема, йдеться про: поділ класів при вивченні окремих предметів; збільшення ставок асистентів учителів в інклюзивних класах з 0,5 до 1; змінено розрахункову наповнюваність класів для міст, які мають заклади освіти, розташовані в сільській місцевості.

Ці норми враховані під час розрахунку обсягів освітньої субвенції на 2019 рік. Щодо пропозиції Асоціації міст України про врахування реального контингенту здобувачів освіти станом на 5 вересня 2018 року, що передує плановому бюджетному періоду, міністерство інформує про потребу додаткового дофінансування освітньої субвенції у розмірі майже 2 млрд. гривень. Як зазначає МОН, цю позицію підтверджують численні звернення з різних регіонів України.

На видання, придбання, зберігання і доставку підручників, посібників, словників та створення, придбання і апробацію електронних підручників для учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти виділити 755 млн гривень. 

Щодо інших трансфертів, то у державному бюджеті на наступний рік передбачено:

- субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти у розмірі 50 млн гривень;

– субвенцію на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» ‒ 1,3 млрд гривень;

– субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами ‒ 504 млн гривень;

– субвенцію на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів ‒ 150 млн гривень;

– субвенцію на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, ‒ 1,5 млрд гривень.

Також на видання, придбання, зберігання і доставку підручників, посібників, словників та створення, придбання і апробацію електронних підручників для учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти виділити 755 млн гривень.

Telegram Channel