Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Справжня «Матроська тиша»: полонений український моряк домігся відключення в камері СІЗО «Русского радио»

Якби ще в маршрутках по всій Україні відключили...

УНІАН

Справжня «Матроська тиша»: полонений український моряк домігся відключення в камері СІЗО «Русского радио»

Слухатиме натомість «Європу плюс»

Наймолодший з полонених Росією українських моряків 18-річний Андрій Ейдер, який знаходиться в московському СІЗО "Матроська тиша", домігся відключення в його камері "Русского радио". Про це повідомила правозахисниця Олександра Маркова, яка відвідала сьогодні моряка. Вона розповіла, що Андрій почуває себе бадьоро і навіть ходить без милиць, попри те, що в його нозі досі знаходиться осколок, інформує УНІАН.

Наймолодший з полонених Росією українських моряків 18-річний Андрій Ейдер, який знаходиться в московському СІЗО "Матроська тиша", домігся відключення в його камері "Русского радио".

"І так, "Русское радио" сьогодні ж йому замінили на "Європу плюс". Після попередніх публікацій в ЗМІ з приводу радіо Андрій жартує і сподівається, що не зіпсував "Русскому радио" рейтинги", - зазначила правозахисниця. Її колега Марія Куракіна, яка також побувала в "Матроської тиші" розповіла про стан іншого полоненого - 24-річного Андрія Артеменка. За її словами, у нього осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина при вибуху потрапила в очі. "Начебто бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз, почуває себе краще. Як годиться військовому, тримається бадьоро, підтягнуто. Бойовий дух на підйомі, цікавиться новинами по справі", - написала Куракіна.

Вона також повідомила, що до Андрія приходила якась жінка, яка представилася адвокатом, не назвавши свого імені, виправдавши це тим, що "прізвище її занадто складне для сприйняття". "Попередила підзахисного, як діяти в подібних ситуаціях. Питання, пов'язані з проходом випадкових осіб до наших підзахисних будуть предметом розгляду в адвокатському співтоваристві", - додала правозахисниця.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українським кораблям, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення.

Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим "судом" в Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Telegram Channel