Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Від ускладнень кору померла дитина

Єдиний перевірений спосіб уникнути захворювання - своєчасне щеплення.

Facebook/Mykola Povoroznyk

Від ускладнень кору померла дитина

Захворюваність на цю недугу в Україні зберігається на високому рівні, за минулий тиждень зафіксовано 2652 нові випадки - 893 дорослих і 1759 дітей

Минулого тижня від ускладнень кору померла дитина в Одесі - це 16-й летальний випадок з початку року. Загиблому було 1 рік і 3 місяці, передає LB.ua.

Планове щеплення в рік дитина пропустила з медичних причин. МОЗ України висловлює співчуття рідним дитини.

Планове щеплення в рік дитина пропустила з медичних причин. МОЗ України висловлює співчуття рідним дитини.

МОЗ зазначає, що захистити дітей з протипоказаннями до щеплення може тільки колективний імунітет 95-98% населення. За останніми даними, в Одеській області вакцинами охоплені тільки 68,9% дітей, чого недостатньо для зупинки епідемії.

На 1 листопада кількість дітей, які вчасно отримали першу дозу КПК становить 76,1%, дві дози КПК - 77,5%. У рамках посиленої імунізації частка дітей, які отримали пропущену першу дозу КПК, становить 49,5% (найменше - у Черкаській, Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській і Закарпатській областях). А частка дітей, які надолужили дві дози, ще менша - 40,7% (найменше - в Чернігівській, Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях).

Нагадаємо, в Україні прогресує епідемія кору, з початку року кількість хворих перевищила 49 тис. осіб, що більше за "антирекорд" 2006 року. Лікування від кору немає, медики можуть тільки полегшити перебіг недуги.

Telegram Channel