Насититися – ​і стати ненаситним… - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.01 € 30.55
Насититися – ​і стати ненаситним…

Дари моря надзвичайно корисні і мають багаті смакові якості.

Волинь-нова

Насититися – ​і стати ненаситним…

Хочете — ​вірте, хочете — ​перевірте Ані голодному, ані з переповненим шлунком — ​не до любощів… Тож при виборі наїдків для романтичної вечері потрібно добре все продумати

Найкраще підійдуть страви середньої калорійності, щоб і не переїсти, і водночас не уявляти тарілку макаронів або кусень сала замість коханої чи коханого. Спробуйте приготувати щось із продуктів-афродизіаків, які не тільки не створять вам дискомфорту, але й розпалять пристрасть і збільшать статевий потяг.

Серед найпопулярніших афродизіаків — ​морепродукти. Вони дуже різноманітні, що дає змогу готувати з них безліч смачних страв. Дари моря надзвичайно корисні і мають багаті смакові якості.

Морепродукти — ​це збірна назва для креветок, кальмарів, мідій, восьминогів, гребінців, крабів тощо. Магазини пропонують їх сиромороженими й варено-мороженими. Тож перш ніж братися готувати, варто уважно прочитати етикетку, щоб коректно розморозити сире й не варити вже зварене, інакше замість вишуканого делікатесу отримаєте гуму без смаку.

Чи не найвідомішими серед них є креветки. Вони зазвичай використовуються у закусках і салатах, а також для оздоблення страв. Проте останнім часом усе більшої популярності набувають і гарячі страви з креветками. Їх не потрібно довго відварювати — ​всього 5 хвилин у солоному окропі. Чудово доповнюють їхній смак лимон, лайм та зелень. Поєднуються зі сметанними, майонезними, кислими соусами і білим вином. Страви з креветок — ​ідеальний вибір для романтичного вечора.

Мілана СИРОЇД.


Креветки, запечені у вершках

Ніжний соус ідеально доповнить морепродукти і зробить їхній смак ще більш насиченішим

 

 Інгредієнти: 600 г креветок, 3 зубки часнику, 15 г вершкового масла, 1 ч. л. лимонного соку, кілька гілочок петрушки, 60 г цибулі (найкраще — ​шалот), гілочка чебрецю, 1 ст. л. оливкової олії, 1 скл. білого вина, 350 мл вершків, 1 ст. л. (із чималим чубком) борошна.

Приготування. Розігріти в сковороді вершкове масло та оливкову олію. Розчавити зубочки часнику, покласти в пательню на 1–2 хвилини, щоб він віддав свій аромат, і вийняти. Всипати посічений шалот і чебрець, пасерувати 2 хвилини, затим притрусити борошном, перемішати і залити вином. Закип’ятити. Влити вершки. Посипати спеціями і проварити п’ять хвилин. Додати креветки, які заздалегідь очистили. Накрити кришкою і запікати сім хвилин. Влити лимонний сік. Всипати нашатковану зелень петрушки та естрагон, перемішати.


Салат із морського коктейлю

Особливо смакуватиме любителям пряних і гострих страв

 

 Інгредієнти: 200–300 г морського коктейлю, 3 помідори, 10 маслин, 4–5 листків салату, 2 зубочки часнику, 120 г сиру, оливкова олія, соєвий соус.

Приготування. Відварити суміш морепродуктів, остудити. Нарізати скибочками помідори. Сир натерти на тертці з великими отворами. Часник розтерти у ступці або пропустити через прес. Оливкову олію змішати із соєвим соусом. Порвати салатне листя, маслини нарізати. Всі продукти залити соусом і перемішати.


Кальмари, фаршировані рисом і грибами

Ароматна, корисна і поживна страва сподобається навіть гурманам

 

 Інгредієнти: 9 ст. л. рису, півлимона, 2 цибулини, 220 мл вершків, 1 морквина, 50 г сиру, 3 ст. л. борошна, 100 мл молока, 400 г шампіньйонів, 5 кальмарів, оливкова олія, 2 ст. л. вершкового масла.

Приготування. Рис відварити до готовності. Нашаткувати цибулю, висипати на сковороду з розігрітим маслом і пасерувати до м’якості, додати натерту на крупній тертці морквину, згодом — ​нарізані гриби. Всипати попередньо промитий і замочений рис, перемішати. Кальмари промити, покласти в киплячу воду на 3 хвилини. Коли схолонуть, видалити плівки. Вершкове масло розтопити у сковорідці, всипати просіяне борошно і підсмажити до ледь жовтуватого кольору, тоді влити молоко і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Залити вершками, додати натертий сир. Закип’ятити соус і вичавити в нього сік лимона. Рисовим фаршем заповнити тушки кальмарів, викласти у форму, залити соусом і запікати в духовці протягом півгодини при 180 градусах.