Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Одеський медуніверситет ліквідують, аби створити на його базі новий

Одеський ректор приріс до свого крісла.

Новое время

Одеський медуніверситет ліквідують, аби створити на його базі новий

Виш об'єднають з Кримським державним медуніверситетом ім. С.І.Георгієвського

Міністерство охорони здоров’я ухвалило рішення про ліквідацію Одеського національного медичного університету та створення на його базі нового вищого навчального закладу.

Як повідомили у відомстві, Одеський медуніверситет та Кримський державний медуніверситет ім. С.І.Георгієвського буде об’єднано в новий Національний одеський медичний університет, інформує Новое время.

В Україні буде створено новий Національний одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету ім. С.І.Георгієвського.

"В Україні буде створено новий Національний одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету ім. С.І.Георгієвського", - йдеться в повідомленні МОЗ.

У міністерстві зазначили, що організаційні процеси не вплинуть на поточний навчальний процес.

Таким чином МОЗ хоче вирішити конфлікт з колишнім ректором Одеського медуніверситету Валерієм Запорожаном, який відмовляється залишати посаду попри звільнення. В університеті повідомили, що його прибічники захопили ректоратуніверситету, задля того, щоб "певний час утримати контроль з метою витягнути всі кошти з рахунків навчального закладу".

МОЗ звинувачує Запорожана у "систематичному пограбуванні університету". Зокрема, він витратив 220 млн грн на обладнання, яке використовувалося не для навчання студентів, а для надання платних медичних послуг.

Тимчасово виконуючим обов'язки ректора призначили завідувача кафедри психології ОНМедУ Костянтина Аймедова.

Однак суд зупинив дію наказу МОЗ про призначення Аймедова в.о. ректора та поновив Запорожана на посаді.

Telegram Channel