
Ще б до цього снігу з морозом!
Наші консультації
Гльог – звучить смішно. Але він дуже смачний!
Потіште своїх друзів і родину цим чудесним зігріваючим напоєм
Цього святкового сезону ми ділимося рецептом скандинавського глінтвейну - він не тільки чудово смакує, але й має дуже цікаву назву – гльог, розповідає портал UkrMedia.
Інгредієнти:
- 1 х 750 мл пляшка червоного вина;
- 375 мл портвейну;
- 6 стручків кардамону;
- 5 см шматочок кореня імбиру, очистити і грубо нарізати;
- 12 шт. гвоздики;
- 1 паличка кориці;
- цедра апельсина;
- 125 мл бренді або рому.
Додаткові інгредієнти:
- родзинки;
- мигдаль;
- апельсинова шкірка;
- цукор за смаком.
Візьміть вашу чашку обома руками (можете навіть використати рукавички без пальчиків), глибоко вдихніть аромат духмяного гарячого напою, а потім повільно смакуйте ним.
Спосіб приготування:
- Вилийте вино та портвейн у посудину. Розкрийте кардамонові стручки та розітріть насіння у муку. Лушпиння потрібно викинути, бо воно може зробити ваше вино гірким.
- Грубо наріжте або натріть 5 см шматочок імбиру і додайте його до каструлі разом із гвоздикою, паличкою кориці та шкіркою апельсину.
- Нагрівайте суміш до температури кипіння. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на 45 хвилин, щоб напій ввібрав всі пряні аромати.
- Процідіть суміш та поверніть її до каструлі. Додайте бренді або ром, щоб зробити напій ще більш насиченим.
- Коли ви будете готові подавати свій гльог, обережно нагрійте рідину перед тим, як наливати її в термостійкі чашки.
- Додайте кілька родзинок, подрібнений мигдаль та тонкі смужки апельсинової шкірки в кожну чашку (а для любителів солодких напоїв можна додати цукру). Візьміть вашу чашку обома руками (можете навіть використати рукавички без пальчиків), глибоко вдихніть аромат духмяного гарячого напою, а потім повільно смакуйте ним.
