Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Китайський подарунок рівнянам із гаража так і не виїхав

То скільки ще чекати?

Фото Левко ЗАБРІДНИЙ.

Китайський подарунок рівнянам із гаража так і не виїхав

КНДР торік подарував Україні близько півсотні нових автомобілів екстреної меддопомоги. Авто розподілили, як передбачала китайсько-українська угода, між регіонами. У липні отримала свою «частку» китайського подарунка і Рівненська область – дві швидких «Juc»

Проте досі автомобілями так ніхто і не їздив. З липня вони на «відповідальному зберіганні» у гаражі обласного центру екстреної меддопомоги. Використовувати за призначенням їх не можуть через бюрократичну причину – подаровані авто досі не передано у користування центру.

Головний лікар центру Андрій Бортнік зазначає, що не розуміє, чому процедура передачі автомобілів так затягнулася.

Головний лікар центру Андрій Бортнік зазначає, що не розуміє, чому процедура передачі автомобілів так затягнулася.

Лише недавно з Міністерства охорони здоров’я надійшов лист до Рівненської облради з проханням створити комісію з приймання-передачі автомобілів з державної власності у комунальну. Голова облради Олександр Данильчук розпорядження про створення комісії підписав. Проте коли вона запрацює, за словами пана Бортніка, невідомо. Все залежить від представників МОЗ, які входять у комісію і які мають приїхати на Рівненщину, щоб підписати акти передачі.

Автомобілі розмитнені, мають київську реєстрацію, але коли їх передадуть у комунальну власність облради, потрібно їх буде поставити на рівненську реєстрацію. – зазначає пан Бортнік. – А ось де вони працюватимуть – у Рівному чи у районах – визначатимемо вже опісля того, як нарешті отримаємо їх у користування.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel