Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Небезпечна інфекція продовжує атакувати волинян

У Луцьку з початку року зареєстровано 122 випадки, у 2018 році – 207 хворих за цілий рік.

Фото ілюстративне

Небезпечна інфекція продовжує атакувати волинян

З початку року в області зареєстровано 423 випадки кору, інтенсивний показник захворюваності розцінюється як високий і перевищує середньодержавний

За повідомленням Волинського лабораторного центру, сьогодні уражено 16 адміністративних територій області із 18 (89%), у Шацькому та Старовижівському районах захворювань кором у 2019 році не реєструвалось.

Якщо раніше приріст захворюваності становив від 10 до 30 % щотижнево, то за останній тиждень кількість недужих подвоїлась. Щоденно фіксується від 20 до 40 нових хворих кором.

Відмічається збільшення захворюваності серед дорослого населення – до 45% від загальної кількості хворих. Серед дітей найбільше хворіють у віці 5 – 9 років, котрі вчасно не отримали другу дозу КПК.

У Луцьку з початку року зареєстровано 122 випадки, у 2018 році – 207 хворих за цілий рік. 

Продовжується виконання протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації діючих 12 спалахів кору: в місті Луцьку (3 спалахи), у Луцькому та Ратнівському районах (по 2 спалахи), Рожищенському, Ківерцівському, Камінь – Каширському, Локачинському та Горохівському районах (по 1 спалаху). 11 із них зафіксовані в навчально-виховних закладах, 1 – у побуті.

У м. Луцьку з початку року зареєстровано 122 випадки (у 2018 році – 207 хворих за цілий рік.  Показник захворюваності кором в м. Луцьку вищий від середньообласного на 27%. Складна ситуація в Луцькому, Ратнівському, Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському районах та м. Ковелі.

В обласному центрі не щеплені школярі не відвідують навчальні заклади. Вакцинуватись за Календарем та надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику в закладах охорони здоров’я  по місцю проживання. У дитячих поліклініках —черги.

Telegram Channel