Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинь і світ відзначають День пам’яті жертв Голокосту

У Волинському краєзнавчому музеї працює виставка «Голокост на Волині. Цього не можна забувати…». На Волині загинуло 110 тис. євреїв (25658 у Луцьку).

Фото: Волинський краєзнавчий музей.

Волинь-нова

Волинь і світ відзначають День пам’яті жертв Голокосту

Пам’ять про жертв Голокосту має стати застереженням для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості та ненависті

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку у Facebook Президента Петра Порошенко. «Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує пам'ять жертв Голокосту — жахливого злочину нацистів, який став однією з наймасштабніших катастроф в історії людства. З сумом у серці згадуємо мільйони загублених тоталітарним нацистським режимом життів. Ці болісні роздуми — застереження для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості та ненависті», — зазначив він. Президент підкреслив, що ми пам'ятаємо минуле і ніколи не допустимо повторення його помилок.

До Дня пам’яті жертв Голокосту і 77-ої річниці розстрілу єврейського населення Волині, у Волинському краєзнавчому музеї 25 січня 2019 року відбулось відкриття виставки та історична година «Голокост на Волині. Цього не можна забувати…».

Зазначимо, що щорічно 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.  Пам’ятна дата була затверджена Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року в резолюції 60/7. Саме цього дня, 27 січня 1945 року, військові визволили в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі. За час існування цього концтабору в ньому загинули, за деякими оцінками, від 1,5 до 2,2 млн осіб.

Пам’ятні заходи відбулися і на Волині. Зокрема, до Дня пам’яті жертв Голокосту і 77-ої річниці розстрілу єврейського населення Волині, у Волинському краєзнавчому музеї 25 січня 2019 року відбулось відкриття виставки та історична година «Голокост на Волині. Цього не можна забувати…».

Telegram Channel