Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині священик сам ініціював перехід громади з російської церкви в українську

Острів'яни вирішили залишитись в лоні московської церкви.

Фото: Володимир-Волинська єпархія УПЦ (Російська православна церква)

Волинь-нова

На Волині священик сам ініціював перехід громади з російської церкви в українську

Але більшість парафіян не підтримали його

Такий висновок можна зробити із повідомлення на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ (Російська православна церква). В інформації йдеться, що у селі Острі’я Шацького району священик Сергій Омелянюк «намагався звабити релігійну громаду села на перехід до невизнанної Світовим Православ’ям новоствореної організації ПЦУ».

«Заклики отця Сергія мали певний успіх у частини жителів села Острів’я, але постійні парафіяни храму, ті кому Статут релігійної громади і Закон України «Про свободу совісті» дозволяє вирішувати долю храму, до пропозиції поставилися негативно, - йдеться у повідомленні. - Аби пояснити норми державного і церковного законодавства людям та провести збори релігійної громади, запросили благочинного Шацької округи протоієрея Николая Вихора.  28 січня отець благочинний, духівник та голова прес-служби благочиння прибули в с.Острів’я та провели загальні збори релігійної громади храму великомучениці Варвари. Усі бажаючі мали можливість висловити свої думки, зауваження та побажання».

За винятком пяти жителів села, усі присутні на зборах парафіяни проголосували за збереження громади у лоні Української Православної Церкви.

«Збори завершилися голосуванням про доцільність переходу релігійної громади у ПЦУ. За винятком пяти жителів села, усі присутні на зборах парафіяни проголосували за збереження громади у лоні Української Православної Церкви.

Диякон храму Василій Прилепа побував у домівці бувшого настоятеля, котрий передав громаді ключі від церкви. Тимчасово богослужіння в храмі будуть звершуватися священиками з навколишніх сіл», - йдеться на сайті  Володимир-Волинської єпархії УПЦ (Російська православна церква).

Telegram Channel