Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Автопарк Ковельського МТМО поповнився двома легковими автомобілями

Машини призначені для двох міських амбулаторій. Їх використовуватимуть для виїздів до пацієнтів, які за показаннями потребують консультації вдома.

Фото: Ковельська міська рада.

Волинь-нова

Автопарк Ковельського МТМО поповнився двома легковими автомобілями

Їх загальна вартість - 900 тисяч гривень

Машини призначені для двох міських амбулаторій. Їх використовуватимуть для виїздів до пацієнтів, які за показаннями потребують консультації вдома, інформує Ковельська міська рада.

На урочистий захід завітав міський голова Олег Кіндер. Він вкотре подякував колективу закладу за професіоналізм та самовіддачу. Голова вручив ключі від автомобілів завідуючим амбулаторіями. «Ми дуже потребували цих автомобілів. Важливо, що транспорт отримали новий. Наявні транспортні засоби застаріли, тож чималі кошти витрачаються на ремонт і пальне. Сподіваюся, що машини прослужать не один десяток років. Тепер медики зможуть швидко приїхати додому до пацієнтів, які з об'єктивних причин не зможуть прийти на прийом у поліклініку», - каже завідуюча першою міською амбулаторією Валентина Басіста.

Ми дуже потребували цих автомобілів. Важливо, що транспорт отримали новий. Наявні транспортні засоби застаріли, тож чималі кошти витрачаються на ремонт і пальне.

Минулого року керівництво закладу підписало договір з Національною службою здоров’я України. Документом передбачено фінансування державою первинної ланки за принципом медичної субвенції, при умові підписання певної кількості декларацій лікарів з пацієнтами. На сьогодні угоди з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами уклали майже 60% мешканців міста та району (у Ковелі – 71%). Тож віднедавна Ковельське МТМО щомісячно отримує значно більші кошти від держави. Саме за ці гроші й закупили нові автомобілі.

Telegram Channel